Witam wszystkich. Tak, wiem, jako niedoświadczony elektronik nie powinienem dotykać się do tego sprzętu, lepiej oddać fachowcowi.
Ale za daleko już zabrnąłem, żeby polec na polu chwały.
Problem z Radkiem jest taki - miałem uszkodzone tranzystory końcowe łącznie z płytkami sterującymi (takiego dostałem za przysłowiowe piwo). Wyłożyłem blok wzmacniacza na zewnątrz, bez darlingtonów przekaźnik "cyka" - jest ok.
Wściekłem się na płytki B6 - sterujące - bo ścieżki odchodziły łącznie z odsysaną cyną. Wobec tego zrobiłem nowe płytki.
Zamontowałem nowe końcówki, złożyłem płytki B6 zgodnie z projektem Petermana i "dupa blada". O ile z lewym kanałem nic się nie dzieje (sądząc po braku dymu, trzasków i iskier), o tyle w prawym kanale notorycznie pali się tranzystor T605 - czyli BD140.
Składałem wg poleceń na dwa tranzystory BD 140 w płytce B6.
Po zamianie płytek miejscami dzieje się to samo - wobec tego wina leży w bloku - do tego doszedłem.
Powoli tracę siły.
A chciałbym żeby Radek zagrał, bo kupiłem niedawno winyla ELO w dobrym stanie.
Proszę was o pomoc.
Tu jest adres strony Petermana: http://multiplex.republika.pl/index5412.html
Schemat już wrzucam.
Ale za daleko już zabrnąłem, żeby polec na polu chwały.
Problem z Radkiem jest taki - miałem uszkodzone tranzystory końcowe łącznie z płytkami sterującymi (takiego dostałem za przysłowiowe piwo). Wyłożyłem blok wzmacniacza na zewnątrz, bez darlingtonów przekaźnik "cyka" - jest ok.
Wściekłem się na płytki B6 - sterujące - bo ścieżki odchodziły łącznie z odsysaną cyną. Wobec tego zrobiłem nowe płytki.
Zamontowałem nowe końcówki, złożyłem płytki B6 zgodnie z projektem Petermana i "dupa blada". O ile z lewym kanałem nic się nie dzieje (sądząc po braku dymu, trzasków i iskier), o tyle w prawym kanale notorycznie pali się tranzystor T605 - czyli BD140.
Składałem wg poleceń na dwa tranzystory BD 140 w płytce B6.
Po zamianie płytek miejscami dzieje się to samo - wobec tego wina leży w bloku - do tego doszedłem.
Powoli tracę siły.
A chciałbym żeby Radek zagrał, bo kupiłem niedawno winyla ELO w dobrym stanie.
Proszę was o pomoc.
Tu jest adres strony Petermana: http://multiplex.republika.pl/index5412.html
Schemat już wrzucam.

Skomentuj