Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz/amplituner?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz/amplituner?

Hej, jestem tu nowy ponieważ już na dwóch forach założyłem taki temat i nikt mi nie dał odpowiedzi,nie będę pisał dlaczego.
    Do rzeczy, kiedyś miałem microlaby solo7c,sprzedałem je i postanowiłem kupić coś lepszego. Wybrałem kolumny STX f130n(nowa seria) +subwoofer aktywny YAMAHA YST-SW012 ,dlaczego suba do tego? Ponieważ słucham dubstep ,house,hardstyle itp. i nie chce żeby zabrakło mi bassu. Ale pojawia się problem pod co to podłączyć? Mam ograniczony budżet max do 1300-1400zł.
    Stx f130-580zł
    Sub-390zł
    Więć zostaje mi około 400zł na wzmacniacz/amplifier z wejściem sub. Dodam że będę słuchał tego z laptopa.
    Pokój-22m kw.
    Dzięki z góry za zainteresowanie.

Kupiles juz kolumny i subwoofer ? Jesli nie to nie kupuj ! za 1400 zl mozna zrobic kolumny DIY ktore zabija jakoscia zestaw F130n + Sub.

Dubstep , hardstyle i do tego buczydlo od kina domowego ? To nie ma szans na dobre granie chyba ze dla ciebie buczenie i dudnienie to jest dobre granie.

Skomentuj

Nie kupiłem jeszcze. Zadowalały mnie microlaby, ale chciałbym coś lepszego. Szczeże mówiąc to microlaby były moimi i jedynymi "kolumnami" jakie miałem/słyszałem. A jeśli chodzi o te kolumny tzn, zrobić?

Skomentuj

Jest tu ktoś kto może mi przygotować(zrobić) kolumny?

Skomentuj

Pewnie ktoś by się znalazł ale nie w tym budżecie.

Skomentuj

A ile trzeba szykować na taką "przyjemność"?

Skomentuj

Dobra widze ze tutaj też nic się nie dowiem. TEMAT DO USUNIECIA. Konto również.

Skomentuj

Z takim podejściem to wcale się nie dziwię że nikt Ci nie odpowiedział...

Skomentuj

Kompletnie się nie znam udało mi się na razie uzbierać 1400zł. Nie jestem w temacie.... Chciałem się dowiedzieć jaki wzmak kupic. Kolega napisał że te kolumny+sub co che kupić to się nie opłaca. Wiem że trzeba na dobry sprzęt wydać kilkanaście tyś, no ale przykro mi ja nie mam tyle. Uzbieraną kasę chciałem wydać na możliwie dobry sprzęt względem budżetu, a nie kupić bezsensowny zestaw. Ale zero podpowiedzi....

Skomentuj

W tym budżecie najlepiej będzie samemu coś zrobić np 3 way STX by Raven z PCX na górze + wzmak używany.
                    http://diyaudio.pl/showthread.php/24...t-by-raven1985
                    Druga opcja to polować na coś używanego na internecie tylko Ci nie doradzę co więc ktoś inny Ci pomoże :P
                    Trzecia możliwość to wystawienie ogłoszenia w dziale ogłoszeń może któryś kolega z forum ma coś na sprzedaż co Cie zainteresuje :)

Skomentuj

Ten link co podałeś to niestety nie zmieszczę się w budżecie. Ale dzięki za zainteresowanie!!! DZIĘKI.

Skomentuj

Niestety nie ma drogi na skróty, zawsze musimy iść na kompromisy kwota którą dysponujesz jest nie wielka, może warto na razie zrobić jakiś mały zestaw 2-way z projektów dostępnych na forum a potem dorobić lub dokupić suba. Pamiętaj że jeszcze dojdzie koszt obudów, więc na głośniki możesz max wydać 500-600zł czyli np. zestawy LuSzTi-ego Wavecor+Wavecor(funutek) lub Pawła.S na stx

Skomentuj

Zamieszczone przez edek112 Zobacz posta
                          Ten link co podałeś to niestety nie zmieszczę się w budżecie.
                          Koszt głośników na dzień dzisiejszy to 430zł za komplet. Co do kosztów zwrotnicy pod tą wersję nie mam pojecia ale pewnie okolo 200-250zł. Możesz jej wykonanie komuś na forum zlecić. Płyty na obudowy max 100zł. Kable terminale itp jakieś 100zł. Suma sumarum wychodzi jak dobrze pójdzie z robocizną za zwrotnice wyjdzie Cie około 1000zł + 400zł na jakiś klocek żeby to zasilić
                          Oczywiście liczę to jako w stanie surowym bez wykończeń kosmetycznych. Według mnie surowy MDF nie jest taki zły :flapper:

Skomentuj

Czaruję...
                          X