Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zasilacz do xonara DX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na innej płycie było ok. Tu jest trochę większy problem bo na płycie są zasilacze 5 i 12v do dysków, musiałem z niego skorzystać dla zasilania xonara.
    Żadnych linuxów bo to komputer który służy po trochu do wszystkiego, nie tylko do multimediów.
    Musi być w pełni funkcjonalny.

Skomentuj

Moze mala przetwornica DC/DC z 12V na 12V plus 7805? Odseparuje masy a to glowny problem w sprzecie komputerowym.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj
        Żadnych linuxów bo to komputer który służy po trochu do wszystkiego, nie tylko do multimediów.
        Przecież nie musisz tego instalować, raz odpalisz bez instalacji i będziesz widział czy ewentualnie coś się zmieni, np po odpięciu HDD, dodatkowo może wyeliminować choć po części kwestię sterowników.

Zamieszczone przez irek
        Moze mala przetwornica DC/DC z 12V na 12V plus 7805? Odseparuje masy a to glowny problem w sprzecie komputerowym.
        Nie wiem czy to coś da, po PCI-E też idą masy i szyny zasilające (12V, 3.3V).
        Last edited by ampli; 12.12.2015, 22:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
          np po odpięciu HDD,
          Chrzęszczenie słychac cały czas, z którego dodatkowo wybija się dysk, to nie jest tak że sam dysk.

Zamieszczone przez irek Zobacz posta
          Mam jakieś trafko, stabilizatory to mogę złożyć zewnętrzny zasilacz, tylko że się nieco właśnie separacji masy obawiam, że jak będą na nieco innym potencjale to coś tam popłynie niewiadomo którędy. Wypadałoby je właśnie zewrzeć żeby mieć jeden potencjał na masie :( Się mi tak zdaje przynajmniej, nie?

Jeszcze póki co muszę rzeczywiście sprawdzić czy to kwestia sterowników na jakimś Livecd.

Skomentuj

Czaruję...
          X