Ja przelatuje bibliotekę utworów w samym yatse.. tak jest duzo szybciej.. i wysylam juz wybrane utwory do kodi..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Raspberry - streaming + serwer muzyczny sterowany z telefonu
Collapse
X
-
Tak też jest w KODI - do playlisty można dodawać całe katalogi wraz z podkatalogami jednym kliknięciem - a jak muza jest już na playlist'ie, to można szybko przełączać się między utworami, przewijać, itd.
mpd też jest dobrym rozwiązaniem, tylko wczytywanie/zapisywanie playlist w MPDroid jest trochę uciążliwe...
Generalnie autor chciał podłączyć urządzenie do TV, stąd też propozycja KODI - zresztą można sobie do testów zgrać na pena i przetestować - 5min. roboty
Skomentuj
-
Zapomniałem jeszcze dodać, że działa Spotify (wtyczka Spotimc) - w wariancie premium jakość PCM-AUDIO 1411kbit/s 44.1kHz (przynajmniej tak zeznaje KODI).
Niestety aby skorzystać z wtyczki potrzebny jest TV..., ale po załadowaniu playlisty, czy albumu dalsze sterowanie jest już dostępne z poziomu Yaste, więc TV można wyłączyć - chyba, że chcemy widzieć tekst utworu, to się nadal przyda
Skomentuj
-
Do pilota szczerze polecam flirc'a (flirc.tv). Swoje się namęczyłem żeby skonfigurować LIRC-a i nie spodziewałem się zbyt wiele po tym urządzonku a jest to rewelacja- napędzany jest dowolnym pilotem a po zapamiętaniu komend działa z tym pilotem jak klawiatura- tak więc wypinam to z komputera, wkładam w inny i działa tak samo. W tym momencie mam 2- jeden w linuxowym mc a drugi w androidowym tv- dodaje komendy do KODI z klawiszy oryginalnego pilota, które nie były używane po odpaleniu Kodi. Trochę ponad 20 dolców, jeden kupiłem na ebay.de, drugi na oficjalnej stronie.
Skomentuj
-
przy użyciu programy Putty udało mi się włączyć I2S zgodnie z http://www.runeaudio.com/documentati...oubleshooting/ i jest widziane w mpd, jednak który z tych
# Uncomment one of these lines to enable an audio interface
#device_tree_overlay=hifiberry-dac
device_tree_overlay=hifiberry-dacplus
#device_tree_overlay=hifiberry-digi
#device_tree_overlay=hifiberry-amp
#device_tree_overlay=iqaudio-dac
#device_tree_overlay=iqaudio-dacplus
powinienem odblokować dla soekrisa ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz postaktóry zdoda tych
....
powinienem odblokować dla soekrisa ?
device_tree_overlay=rpi-dac
Powinno hulac.
Skomentuj
-
hifiberry-dacplus ma jeszcze sterowanie parametrami poprzez dodatkowe linie I2C. Więc wczytywany jest inny driver dla ALSA. Więc na pewno nic z plusem :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj