Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Raspberry - streaming + serwer muzyczny sterowany z telefonu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja przelatuje bibliotekę utworów w samym yatse.. tak jest duzo szybciej.. i wysylam juz wybrane utwory do kodi..

Skomentuj

Ja korzystam z opcji "Pliki/Listy odtwarzania" - jest dużo szybciej i wygodniej, a albumy są posortowane, tak, jak ja chcę, czyli folderami na dysku/serwerze, a nie jak zrobi to "automat"...

Skomentuj

mpd + MPDroid - świetne połączenie, można dodawać katalogi w całości.

Skomentuj

Tak też jest w KODI - do playlisty można dodawać całe katalogi wraz z podkatalogami jednym kliknięciem - a jak muza jest już na playlist'ie, to można szybko przełączać się między utworami, przewijać, itd.

mpd też jest dobrym rozwiązaniem, tylko wczytywanie/zapisywanie playlist w MPDroid jest trochę uciążliwe...

Generalnie autor chciał podłączyć urządzenie do TV, stąd też propozycja KODI - zresztą można sobie do testów zgrać na pena i przetestować - 5min. roboty

Skomentuj

Zapomniałem jeszcze dodać, że działa Spotify (wtyczka Spotimc) - w wariancie premium jakość PCM-AUDIO 1411kbit/s 44.1kHz (przynajmniej tak zeznaje KODI).
            Niestety aby skorzystać z wtyczki potrzebny jest TV..., ale po załadowaniu playlisty, czy albumu dalsze sterowanie jest już dostępne z poziomu Yaste, więc TV można wyłączyć - chyba, że chcemy widzieć tekst utworu, to się nadal przyda

Skomentuj

Do pilota szczerze polecam flirc'a (flirc.tv). Swoje się namęczyłem żeby skonfigurować LIRC-a i nie spodziewałem się zbyt wiele po tym urządzonku a jest to rewelacja- napędzany jest dowolnym pilotem a po zapamiętaniu komend działa z tym pilotem jak klawiatura- tak więc wypinam to z komputera, wkładam w inny i działa tak samo. W tym momencie mam 2- jeden w linuxowym mc a drugi w androidowym tv- dodaje komendy do KODI z klawiszy oryginalnego pilota, które nie były używane po odpaleniu Kodi. Trochę ponad 20 dolców, jeden kupiłem na ebay.de, drugi na oficjalnej stronie.

Skomentuj

co zrobić żeby RPi z runeaudio puszczało sygnał po I2S ? nie mogę sobie poradzić :mellow:

Skomentuj

przy użyciu programy Putty udało mi się włączyć I2S zgodnie z http://www.runeaudio.com/documentati...oubleshooting/ i jest widziane w mpd, jednak który z tych
                  # Uncomment one of these lines to enable an audio interface
                  #device_tree_overlay=hifiberry-dac
                  device_tree_overlay=hifiberry-dacplus
                  #device_tree_overlay=hifiberry-digi
                  #device_tree_overlay=hifiberry-amp
                  #device_tree_overlay=iqaudio-dac
                  #device_tree_overlay=iqaudio-dacplus
                  powinienem odblokować dla soekrisa ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kaczor189 Zobacz posta
                    który zdoda tych
                    ....
                    powinienem odblokować dla soekrisa ?
                    Dodaj taka linie:
                    device_tree_overlay=rpi-dac

Powinno hulac.

Skomentuj

hifiberry-dacplus ma jeszcze sterowanie parametrami poprzez dodatkowe linie I2C. Więc wczytywany jest inny driver dla ALSA. Więc na pewno nic z plusem :)
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dzięki panowie, dodałem tak jak Ciechomir napisał i zaczęło gadać Niestety potwierdza się to co napisał wieniu, drugi plik który odtwarzam i Phil Colins jakby ,, przeskakuje ''. Mam nadzieję że to naprawią.

Skomentuj

Czaruję...
                        X