Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz a filtr

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dzięki wielki za pomoc :thumbsup: :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
      Części takich jak radiator czy transformator poszukaj na aukcjach używek, będzie taniej. Pozostałe, drobne części zamów w jakimś sklepie elektronicznym (sporo sklepów jest na allegro).
      Rezystory 0,25W węglowe lub metalizowane 0,6W.
      W wersji 2xTDA nie potrzeba wymieniać elektrolitów na 50V. Jak stosujesz transformator 2x24V to na kondensatorach będziesz miał około 32V więc kondensatory mogą być na 40V ale raczej łatwiej dostaniesz na 50V A to nic nie szkodzi. Dla jasności chodzi o te dwa duże kondensatory.
      Powiedz mi jeszcze, gdzie na tej płytce są te złącza 3-pin o których jest mowa na liście potrzebnych produktów, bo szukałem kilka razy i nigdzie ich nie widzę? :/ Są one w ogóle potrzebne?

Skomentuj

Masz wykaz elementów i schemat oraz wzór płytki.
        W wykazie i schemacie masz jasno i wyraźnie złącza ZL5, ZL7, ZL8.
        Nie musisz ich mieć, możesz przylutować przewody do płytki.
        Czytaj schemat i analizuj go z wzorem płytki i wykazem elementów.

Skomentuj

Zamieszczone przez TheMeniMen Zobacz posta
          A którą opcje Ty byś wybrał jeśli głośność reguluje komputerem?
          A nie masz w komputerze karty wielokanalowej? Jesli tak to filtr ci nie potrzebny no i nie musisz korzystac z takich wynalazkow jak wejscia wysokopoziomowe, co nie jest najlepszym rozwiazaniem.
          Druga sprawa, nie jestem pewny czy skladanie wzmacniacza na TDA ma duzy sens przy dzisiejszych cenach chinskich koncowek class D. No ale to juz kto co lubi

Skomentuj

Czaruję...
          X