Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pre-amp Produkcji Borysa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pre-amp Produkcji Borysa

Witam, chcę zbudować Pre-Amp do I-Amp200.Widziałem iż jest dostępny u Borysa. Czy ktoś już go z was zmontował?
    Jaki jest koszt jego Budowy, czy części, układy scalone są dostępne w Pl?

Co jest potrzebne aby to działało?

Z tego co się orientuję:

-Pcb zasilacza
    -Pcb przełącznika obrotowego
    -Pcb daca
    -Pcb selektora
    -Pcb przedwzmacniacza

Jakie to ma funkcje? O co chodzi z tym usb działa to jak karta dźwiękowa?

Mam pytanie jeszcze czy opłaca się zakupić złożony w 90% iamp-200 z wejściówkami i radiatorem fischer w cenie 399zł?(wydaje mi się bardzo podejrzana cena).

Kolejne pytanie czy warto się bawić w Daca i sygnał cyfrowy, czy lepiej pozostawić w Analogu. Czy jest duża różnica na jakości miedzy Analog/Cyfra w dźwięku?

Pozdrawiam i dziękuję za Pomoc.

Odpuść sobie tego i-AMP200 za 299 zł co ogłoszenie na elektrodzie było ( i chyba na OLX też ).
    Gościu to najprawdopodobniej naciągacz .
    Oferuje i-AMP200 za 299 zł po przedpłacie i twierdzi że nie wysyła za pobraniem bo już go tak przewieźli.
    Ale za 700 zł jednak wyśle za pobraniem !!!
    Czyli ogłoszenie tak sformowane abyś zrobił wpłatę na konto i czekał , czekał , czekał ......
    Zresztą w wątku o i-AMP jest wpis tego ogłoszeniodawcy o super jakości części z jakich wykonał ten egzemplarz ( typowa reklama ).
    Potem dostał ostrzeżenie za swoje wpisy.

W zasadzie Paweł powinien wpisać go na czarną listę osób z którymi nie powinno się robić interesów.
    Last edited by toopcool; 01.01.2017, 16:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
      Odpuść sobie tego i-AMP200 za 299 zł co ogłoszenie na elektrodzie było ( i chyba na OLX też ).
      Gościu to najprawdopodobniej naciągacz .
      Oferuje i-AMP200 za 299 zł po przedpłacie i twierdzi że nie wysyła za pobraniem bo już go tak przewieźli.
      Ale za 700 zł jednak wyśle za pobraniem !!!
      Czyli ogłoszenie tak sformowane abyś zrobił wpłatę na konto i czekał , czekał , czekał ......
      Zresztą w wątku o i-AMP jest wpis tego ogłoszeniodawcy o super jakości części z jakich wykonał ten egzemplarz ( typowa reklama ).
      Potem dostał ostrzeżenie za swoje wpisy.

W zasadzie Paweł powinien wpisać go na czarną listę osób z którymi nie powinno się robić interesów.
      Witaj, właśnie cena jest bardzo dziwna niska. Masz racje nie wysyła za pobraniem. Chyba za późno wpłaciłem mu kasę na Konto:-(Mam nadzieje ze jej nie straciłem.
      Zapłaciłem 430zł z wysyłką. Niby ma być u mnie w Wtorek.Trochę mnie dziwi skoro go kosztował ok.800zł to dlaczego za 400zł sprzedaje?

P.S mam jeszcze pytanie w jaki sposób można wylutować bezpiecznie tr.Mocy z Iampa? Ponieważ w nim są wlutowane każdy inaczej/krzywo. Zależy mi na nie uszkodzeniu Pcb.Miałem w planach uciąć wyprowadzenia i po kolei wylutować lecz nie wiem czy to będzie łatwe na 2 stronnym Pcb z Metalizacją otworów.

Skomentuj

serw.electro

Ponizej masz link do selektora/preampu/etc:

http://i-amp.cba.pl/?input-selector

PCM2704 dziala jak karta dzwiekowa USB (nie potrzeba sterownikow bo sa juz w windowsie wbudowane).

Niestety nic mi nie wiadomo na temat ogloszenia na olx. Jezeli to koleszka infozswiata (pod jednym z kilku nickow) to miej sie na bacznosci.
        Ja sam nie jestem w stanie juz ogarnac ktory to uzytkownik.

Wylutowywanie elementow z dwustronnego PCB to nielatwa sprawa, trzeba miec troche czasu i wysoka temperature
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Borys

A jak jest z dostępnością elementów do selektora/preampu? Czy jest opcja zakupu u ciebie zmontowanego zestawu? Nie czuję się na siłach lutować takich układów scalonych.

Co do osoby, od której zakupiłem A teoretycznie Zapłaciłem za Iampa,to ogłoszenie znalazłem na Olx,nic nie wzbudzało mojej uwagi, no może tak niska cena, bo jak sprawdzałem miej więcej ceny w sklepach to około 1000zł by wyszło. Mam nadzieje ze nie straciłem pieniędzy. Co do braku wysyłek Pobraniowych spotykałem się kilkukrotnie lecz nigdy nie miałem z tym problemu. Widzę ze to grubsza Sprawa, Dopiero teraz zauważyłem w Temacie I-ampa że jest zdjęcie oferowanego produktu który kupiłem.

Skomentuj

No to ladne jaja ze tak powiem...

Niestety nie mam czasu robic kitow. Najlepiej jak znajdziesz sobie kogos kto pomoze ci z zalutowaniem scalakow, w sumie to nawet prosta sprawa.
            Jezeli czesci zamawia sie samemu w pojedynke to wychodzi sporo, jak by ktos zrobil zamowienie wiekszej ilosci zestawow to caly, kompletny kit bez radiatora powinien sie zamknac w 600pln.
            i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
            https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez serw.electro Zobacz posta
              Borys

A jak jest z dostępnością elementów do selektora/preampu? Czy jest opcja zakupu u ciebie zmontowanego zestawu? Nie czuję się na siłach lutować takich układów scalonych.

Co do osoby, od której zakupiłem A teoretycznie Zapłaciłem za Iampa,to ogłoszenie znalazłem na Olx,nic nie wzbudzało mojej uwagi, no może tak niska cena, bo jak sprawdzałem miej więcej ceny w sklepach to około 1000zł by wyszło. Mam nadzieje ze nie straciłem pieniędzy. Co do braku wysyłek Pobraniowych spotykałem się kilkukrotnie lecz nigdy nie miałem z tym problemu. Widzę ze to grubsza Sprawa, Dopiero teraz zauważyłem w Temacie I-ampa że jest zdjęcie oferowanego produktu który kupiłem.
              Masz link do ogłoszenia? Które to zdjęcie w temacie iAmpa?

Skomentuj

Zamieszczone przez Sebast-01 Zobacz posta
                Ja też zabrałem się za składanie I-Amp 200.Od dłuższego czasu zastanawiałem się nad Mocnym wzmacniaczem do kolumn domowych.Zależało mi na dużej jakości dźwięku.Starałem się kupować dobrej jakosci elementy,Kondesatory Vischay,Nichicon,Panasonic Hc,Wima2. Rezystory Metalizowane 1% Royal,Vischay.Chwilowo prace stanęły z powodów finansowych na to co jest na zdjęciu wydałem około 800zł.Jak widać nie ma jeszcze wszystkiego.Nie poddaje się powoli idę do przodu.

Wzmacniacz wart swojej ceny.

Gratulację dla Twórcy tego dzieła.

To ten sprzedawca.
                Ogłoszenie na OLX już usunięte , tak samo na elektrodzie .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Elektroda:
                http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3286257.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
                  Masz link do ogłoszenia? Które to zdjęcie w temacie iAmpa?
                  Niestety nie zapisywałem, A ogłoszenie jest Już usunięte. Tak jak kolega z postu #8 napisał, to trudno mi się wypowiedzieć czy to to samo bo na Elektrodzie nie ma nic napisane usunięte, A diyaudio to tak te zdjęcia mi wysyłał.

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://diyaudio.pl/showthread.php/25...t-i-AMP/page90

Post #1971

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                    No to ladne jaja ze tak powiem...

Niestety nie mam czasu robic kitow. Najlepiej jak znajdziesz sobie kogos kto pomoze ci z zalutowaniem scalakow, w sumie to nawet prosta sprawa.
                    Jezeli czesci zamawia sie samemu w pojedynke to wychodzi sporo, jak by ktos zrobil zamowienie wiekszej ilosci zestawow to caly, kompletny kit bez radiatora powinien sie zamknac w 600pln.
                    600zł masz na myśli Preamp-selector+Iamp?

Skomentuj

-mnie kosztowało

1xPłytę Głowną iamp-200
                      -2xWejsciówkę IPS Cliff-Jumper
                      200 zł
                      Części
                      400

Skomentuj

Zamieszczone przez Slawomir.Dyll Zobacz posta
                        -mnie kosztowało

1xPłytę Głowną iamp-200
                        -2xWejsciówkę IPS Cliff-Jumper
                        200 zł
                        Części
                        400
                        Czyli wydałeś 600zł bez radiatora (radiator jakieś 160zł jak się kupuje pojedynczo).

A jakie w końcu kolumny będziesz robił do tego zestawu?

Skomentuj

Czyli wydałeś 600zł bez radiatora (radiator jakieś 160zł jak się kupuje pojedynczo).

A jakie w końcu kolumny będziesz robił do tego zestawu?
                          Tak, wydałem 600, narazie kolumny będą z tego co mam w domu

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                            Wylutowywanie elementow z dwustronnego PCB to nielatwa sprawa,
                            Akurat przy tych rozstawach i trzech nóżkach, to jeszcze można zalać dużo cyny tak żeby objęła wszystkie trzy i w ten sposób grzać wszystkie trzy. Chyba janbezpieczniej, bo najmniej się ciągnie mechanicznie. Ale i tak można odkleić ścieżki jak się da czadu temperaturą.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                              Akurat przy tych rozstawach i trzech nóżkach, to jeszcze można zalać dużo cyny tak żeby objęła wszystkie trzy i w ten sposób grzać wszystkie trzy. Chyba janbezpieczniej, bo najmniej się ciągnie mechanicznie. Ale i tak można odkleić ścieżki jak się da czadu temperaturą.
                              Bardziej myślałem aby uciąć całkowicie wyprowadzenia tych tranzystorów, tranzystory wtedy by były do wyrzucenia i wylutowywać pojedynczo pozostałości po tranzystorze, tylko nie wiem czy łatwo będzie odessać otwór. Zobaczę jak przyjdzie paczka może to tylko wygląda krzywo na zdjęciu, a wlutowane były prosto, jutro powinienem coś wiedzieć.

Skomentuj

tylko nie wiem czy łatwo będzie odessać otwór
                                W miarę łatwo. Czasem paradoksalnie trzeba trochę cyny dodać.

tranzystory wtedy by były do wyrzucenia
                                Jeśli podejrzewasz podróby to OK, ale jak nie to spróbuj tą metodą o której pisałem. po co wyrzucać? Nie raz i nie dwa wyluowywałem (mam wybitny talent do palenia końcówek w trakcie montażu, z własnej głupoty zresztą. A to się sonda omsknie, a to wiór jakiś wejdzie, a to to, a to tamto :( )

Skomentuj

Zobaczę, jak będę miał to na Stole,lecz mam złe przeczucie. Kontakt się urwał Email nie czynny, tel wyłączony..zle to wróży.

Skomentuj

Zapłaciłeś 430zł, kwota graniczna pomiędzy wykroczeniem a przestępstwem to 400zł, więc nie wahaj się tylko idź na policję w razie czego. Trochę to potrwa ale grozi za to od 3 miesięcy do 5 lat a kasę i tak będzie musiał oddać.
                                    Już jeden z elektrody myślał że go nie znajdą, znaleźli po kilku miesiącach i sądownie załatwili sprawę. A że kasy mi i innym nie zwrócił to znowu go szukają, ostatnio nawet przez przypadek kolega podesłał mi jego dane "nowe" bo zaczął po olx buszować.
                                    Z mojej strony nigdy więcej kasy przed transakcją, a za pobraniem z opcją sprawdzenia przy kurierze lub odbiór osobisty.
                                    Na olx gnojki jeszcze lubią wystawiać za free ale trzeba przelać kwotę za wysyłkę, i sobie tak dorabiają, też trzeba to zgłaszać. Wtedy tylko mandat, przeważnie w kwocie 500zł dostają, nie płacą, ale urzędy w ten czy inny sposób i tak sobie to ściągną. Kwestia tego że (strzelam) 1 na 5 osób chce się włóczyć po komisariatach.
                                    Last edited by dzwiedziu; 02.01.2017, 15:59.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                      Zapłaciłeś 430zł, kwota graniczna pomiędzy wykroczeniem a przestępstwem to 400zł, więc nie wahaj się tylko idź na policję w razie czego. Trochę to potrwa ale grozi za to od 3 miesięcy do 5 lat a kasę i tak będzie musiał oddać.
                                      Już jeden z elektrody myślał że go nie znajdą, znaleźli po kilku miesiącach i sądownie załatwili sprawę. A że kasy mi i innym nie zwrócił to znowu go szukają, ostatnio nawet przez przypadek kolega podesłał mi jego dane "nowe" bo zaczął po olx buszować.
                                      Z mojej strony nigdy więcej kasy przed transakcją, a za pobraniem z opcją sprawdzenia przy kurierze lub odbiór osobisty.
                                      Na olx gnojki jeszcze lubią wystawiać za free ale trzeba przelać kwotę za wysyłkę, i sobie tak dorabiają, też trzeba to zgłaszać. Wtedy tylko mandat, przeważnie w kwocie 500zł dostają, nie płacą, ale urzędy w ten czy inny sposób i tak sobie to ściągną. Kwestia tego że (strzelam) 1 na 5 osób chce się włóczyć po komisariatach.
                                      Co do kwestii czy się jest oszukanym na 50zł czy 1000zł to i tak poszkodowany ma prawo do złożenia zawiadamiania.Jak napisałeś prędzej czy później odda kasę, tylko pytanie kiedy rok, dwa,trzy? Niby fajnie po 430zł na ziemi nie leży.

Kupowałem na Olx od 10 lat ufając ludziom i wysyłając kasę, oferty w których nie było pobrania też, często słyszałem bo pobranie idzie kilka dni tzn. kasa z pobrania dlatego nie wysyłam wiec myślę sobie ok-poza tym to pierwszy taki przypadek.

To oczywiste że zgłoszę, sprawę jeżeli jutro nie przyjdzie Paczka.

Skomentuj

Doszedła jednak dzisiaj Paczka. Po otwarciu paczki ukazał się Iamp-200,taki jak z ogłoszenia. Dodatkowo dostałem woreczek z kilkoma częściami.
                                        Kontakt z sprzedającym się urwał. Nie otrzymałem żadnych schematów,opisów,aby muc go dokończyć czy ktoś poratuje?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X