Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wejsciówki IPS do Iamp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mayg. podłącz wzmaka przez preamp i bezpośrednio przez regulowane wyjście cyfrowe a wszystko będzie jasne :0

LuSZTi cholera a ja zamówiłem JF zamiast A9 (z A9 jest tylko R i D?) a ty tak fajnie o nich piszesz. Naprawdę mają krótki acz dobry bas, szczegóły i przestrzeń?!!

Skomentuj

Na początku jak zobaczyłem tytuł pomyślałem sobie Po Co ? przecież każdy powinien sam sobie wszystko przetestować,
      Tylko że te testy to naprawdę sporo kasy i nie każdy może sobie pozwolić na taki komfort a poza tym ile trzeba czasu na to wszystko,

moja klasyfikacja IPS

1. A9 najbardziej zrównoważona i od pawiadająca mnie wejściówka (opamp opa2134)
      2. CPF-Mad mega prosta bałaganu na górze warto spróbować tania w budowie
      3. Symetrii efekciarska na dłużej nie do przyjęcia po prostu meczy
      4. JetFire niby poukładana ale bez życia brakuje emocji
      5. Cliffjumper bez emocji bez życia zawsze to samo
      6. BG7 dla mnie za jasna
      7. A9D strasznie ostra, jasna wejściówka tylko do ciemnych

IPS na lampach nie próbowałem, ochota jest ale rozsądek podpowiada daj sobie spokój

na stoliku leży Cliffjumper MK2 jak poskładam po testuje wtedy coś maznę

IPS-y na wejściu miały dwa rodzaje kondensatorów Vishay MKT 1813 oraz Mundorf MCap uważam to za dość ważny element, Czerwona Wima MKT w tym miejscu po prostu nie pasuje

warto wspomnieć na czym były testowane IPS-y bo gra cały system a nie tylko IPS dzięki pomocy jednego dobrego Człowieka sprzętu było sporo:)

Końcówki OPS-4 zasilanie 2x40Vac, OPS-3 zasilanie 2x40Vac, I-Amp100 zasilanie 2x33Vac

okablowanie głośnikowe, Sieciowe, RCA, Tatami Audio

Kolumny używane w testach Tatami Audio Hudba, Glasba, Zene,

Dac Soekris R2R, oraz prawdziwy referencja Ad1865 .3lite Dac,

źródło Amaneto, RPi3 + Soft MoodeAudio wszystko łączone po I2S

pomieszczenia odsłuchowe od 25m2 do 50m2

za jakiś czas zrobi się kolejne porównanie bo system przecież ma wciąż nowe wcielenia :)

miło by było jak by jakiś moderator wywalił z wątku połowę bełkotu nie związanego z tematem zadanego pytania w tytule!!!

Skomentuj

To co może by jeszcze do tego dorzuć dla chętnych ale na razie regionalnie wymianę ips, mi i tak kilka zalega poprzednich a na razie wszystkich nie potrzebuje

Skomentuj

Pany a jakie są koszty wejściówek? Podejrzewam że niskie ale czy są duże różnice?

Skomentuj

- IPS A9-Ratchet PCB 20 zł + części 25zł
            - IPS CFP-Mad PCB 20 zł + części 6 zł

Skomentuj

Zamieszczone przez BIG ROMAN Zobacz posta
              - IPS A9-Ratchet PCB 20 zł + części 25zł
              - IPS CFP-Mad PCB 20 zł + części 6 zł
              +koszt wysyłek,które najwięcej kosztują.

Skomentuj

Pewnie JF podobnie :)
                Ale lampowe więcej?

Skomentuj

Zamieszczone przez pierotez Zobacz posta
                  Pewnie JF podobnie :)
                  Ale lampowe więcej?
                  Ja lampowe podliczałem to wychodziło 86zł za 2 Lampy ECC88 +wysyłka i 40zl drobnica+wysyłka+40zł pcb+wysyłka=166zł+wysyłki ponad 200zł razem,lecz może lampy gdzieś taniej można kupić.

Wiec 200zł za stereo na ECC88.

Skomentuj

Dla mnie zestawienie wejściówek tranzystorowych:

1. Jetfire wersja płytki V1.1
                    2. A9 na OPA2134 wersja płytaki A9-Ratchet zielona
                    3. CFP po modzie niebieska płytka
                    4. Symetria

W moim systemie jetfire gra najbardziej wyważonym, w moim odczuciu naturalnym dźwiękiem. A9 zachwyca detalem, ale jest słabszy na basie od Jetfire. Ostatnie porównania robione na OPS 100M.

BG7 i Cliffjumpera nie słuchałem.

Źródło laptop z daciem 3lite'a na AD1865.
                    Last edited by Adam_85; 29.01.2017, 14:09.

Skomentuj

Może ktoś coś napisać o ECC82 i 88? Jakie są różnice między nimi?

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
                        Może ktoś coś napisać o ECC82 i 88? Jakie są różnice między nimi?
                        Gram na ECC82, z tego co pamiętam to nie słyszałem za wielkiej różnicy między ECC88 a ECC82 - jedna i druga bardzo mi odpowiadała i wg mnie grły podobnie jak nie tak samo.
                        Zostały ECC82 bo jedna ECC88 mi trochę szumiała ( słaba lampa była ). A teraz nie chce mi się grzebać i zmieniać - dla mnie gra dobrze.
                        Ale jakbym lenistowo przemógł to włożyłbym A9 z OPA2134. Bo bardzo poważnie zastanawiałem się nad nim - czy lampę.

Skomentuj

A jak to jest z firmami lamp? Jakie są dobre? Ja totalnie nic o lampach nie wiem :(

Skomentuj

Z lampami jak z kablami. Roznice sa ale trzeba miec sprzet ktory to pokaze..

Skomentuj

Powinienem Ci nie lubię za to dać
                              Aktualnie mam co mam ale zbieram materiały na 8948A + HDS. To chyba będzie dobry zestaw.
                              Więc jakie te lampy są dobre w stosunku cena jakość? Szukam ECC82

Skomentuj

Szukaj ruskich lamp, jakis tesli moze. Zywotne i jakosciowo ok. Nie polecam jj.

Skomentuj

A widzisz wlasnie jj chcialem kupic. To co polecasz to NOSy?

Skomentuj

Tak

Skomentuj

Nie ma ruskich odpowiedników ECC82.
                                      Za to są - wg mnie - bardzo dobre odpowiedniki ECC88 tj 6N23P i jak znajdziesz to z dodatkiem -EW ( 6N23P-EW) Mam je w moich innych zabawkach lampkowych i jestem zadowolony.
                                      Za ECC82 to na zamienniki szukaj lamp o oznaczeniu 12AU7 .
                                      U mnie jako ECC82 grają RTFy NOSy - wg audiofili niezbyt cenione, ale te sztuki grają dobrze. Fakt, że wybierałem z tuzina tych lamp. Innych ECC82 czy 12AU7 nie słuchałem w tym sprzęcie.

Skomentuj

Brainlogout na audiostereo masz fajny temat o lampach ecc82. Sorki ze odnoszę do konkurencji.
                                        Krzychu trochę mnie zmartwiłeś ta przewalanką tuzinu lamp. Ciekawe czy dobrane w sklepie typu lampyelekyronowe tez mogą być nie ten?!
                                        Last edited by pierotez; 07.02.2017, 04:19.

Skomentuj

Zamieszczone przez pierotez Zobacz posta
                                          Krzychu trochę mnie zmartwiłeś ta przewalanką tuzinu lamp. Ciekawe czy dobrane w sklepie typu lampyelekyronowe tez mogą być nie ten?!
                                          Miałem to mieszałem .
                                          Ale faktycznie kilka mikrofonowało i szumiało. Tylko, że miałem je owszem nowe, ale za bezcen hurtem wzięte i pewnie to były odrzuty może jakieś.
                                          Ale te co zostały w iAmpie grają zacnie.

Co do współpracy z w/w sklepem mam jak najlepsze doświadczenia.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X