Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wejsciówki IPS do Iamp

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez n-krzychu Zobacz posta
    Nie ma ruskich odpowiedników ECC82.
    Za to są - wg mnie - bardzo dobre odpowiedniki ECC88 tj 6N23P i jak znajdziesz to z dodatkiem -EW ( 6N23P-EW) Mam je w moich innych zabawkach lampkowych i jestem zadowolony.
    Za ECC82 to na zamienniki szukaj lamp o oznaczeniu 12AU7 .
    U mnie jako ECC82 grają RTFy NOSy - wg audiofili niezbyt cenione, ale te sztuki grają dobrze. Fakt, że wybierałem z tuzina tych lamp. Innych ECC82 czy 12AU7 nie słuchałem w tym sprzęcie.
    znalazłem takie lampki mogą być?
    http://www.ebay.de/itm/371251806424?...%3AMEBIDX%3AIT

Skomentuj

Chciałem podesłać Ci linka do dobrego polskiego sklepu z lampami troszeczke taniej wychodzącymi - takimi samymi jak te co pokazujesz, ale zauważyłem Twój podpis - Skąd.

Ale wiesz, że to wygląda na obecną produkcję a nie NOSy?
      Działać będą na pewno. Grać pewnie też ładnie będą.

Skomentuj

Takie lampy znalazłem:
        PSVANE TREASURE 12AU7

http://allegro.pl/lampa-psvane-treas...701081014.html (LAMPA PSVANE TREASURE MARK II 12AU7-T 12AU7 ECC82)
        oraz
        SYLVANIA 5814A
        http://allegro.pl/lampy-sylvania-581...726720946.html (LAMPY SYLVANIA 5814A ECC82 12AU7 PARA DOBRANA)

Ktoś doradzi?
        Może ogólnie co innego?

Skomentuj

Małe pytanie trochę związane z tematem: skąd te nazwy dla wejściówek? Mają jakiś związek z ich topologią/konstrukcją/pochodzeniem?

Skomentuj

Mówicie o IPS symetri /symetria, da ktoś link do niego?

Skomentuj

Witam czy ktoś składał wejściówki ips na najlepszych elementach takich jak rezystory dale Rn55 kondensatory silver mica itp... ciekawe jaki to ma wpływ na brzmienie

Skomentuj

Dobre rn55, hmm :). Ja je daje jako najtańsze
                Tam gdzie trzeba dobrze, dużo i tanio daj beyschlagi 1%, są też 0,1% jak trzeba (1/4, 1/2, 1W - do wyboru do k. w rezystory.net).
                B. dobre rn60 ale minimum 1W. Miłe i przyzwoite ponoć royalohmy ale chyba też 1W.
                Idąc dalej i bezkompromisowo jako sygnałowe metalowe takmany.
                Jak hi-endowo to caddocki, mundorfy, japońskie tantale ale z rozwagą bo może być na (-) :)
                No i kondy: wejściowy i zasilający w wzmacniaczu dobre!
                Last edited by pierotez; 28.09.2017, 08:25.

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                  Mi bardziej znów pod pasował Cliffjumper. Do muzyki z dobrym basem nadaje się bardzo. Jest Bardzo dynamiczny i wyskokowy. Potrafi ładnie łupnąć w porównaniu do A9 (przynajmniej u mnie) potrafi stracić kontrolę nad głośnikiem i zaczyna się charkot... do tego strasznie wcinają się wysokie tony. Aktualnie jestem na A9 i w dalszym Ciągu szukam Cliffjumpera.

Pisze to co zaobserwowałem na moim zestawie.
                  Heja, zaobserwowałem zupełnie odwrotny skutek, cliffjumper gra słabo basem, za to całkiem nieźle średnica i fakt, wysokie tony potrafią zbyt się na pierwszy plan wbijać.

Skomentuj

Czaruję...
                  X