Witam posiadam onkyo cr 70r w sumie od niedawna zamieniłem się za Sony Hst471 :-) i jest problem z czytaniem płyt tzn; płyty czyta ale mabproblem po zamknięciu szuflady z uniesieniem płyty aby ta zaczęła się kręcić trzeba delikatnie unieść mechanizm. Czy jakiś pasek czy po prostu trzeba mechanizm przesmarować tzn: zębatki itp? Dzięki za pomoc.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Onkyo cr 70r nie działa cd
Collapse
X
-
Napewno sa paski, zebatki. Naprawde bez rozebranego odtwarzacza to ci nie powiem. Skomplikowane one nie sa, wiec rozbiez go i sprobuj wlasnych sil. Byc moze Onkyo uzywa Sony mechanizmu, tak bylo w 80, 90 tych. Jedna rzecz, nie przekrecaj potencjometrow przy laserze lub na plycie. Czasem mechanism musi byc zakryty od swiatla by dzialal.
Sent from my XT1032 using Tapatalk
-
Nie wkleił mi się link to ten http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6655873104 czy będzie normalnie działał?
Skomentuj
-
98 rok to juz dziadek, wiec moze umarl smiercia naturalna. Czy sie oplaca naprawiac - jesli masz sprzet by ustawic potencjometry od Focus, gain, itd, to moze i warto naprawic. Pytanie na jaki Laser trafisz oryginal Japonski czy na Chinska podrobe. Szkoda bo ladnie wyglada ten Onkyo.
Skomentuj
-
Jak masz kss240 na skladzie to bym powalczyl - to jeden z najczesciej stosowanych : od 100 dolarowych po super hi-end. Aa ogolnie to lubie CD playery z lat 90 tych bo maja jakakolwiek funkcje dusza zapragnie i od tego czasu sama technika w CD juz dalej nie poszla, poza tym ze mozna uzyc DVD mechanism z jepszym odczytem bledow z porysowanego dysku i korekcja (wiecej RAM). Tylko magazyny audio wymyslaja ze niby lepiej graja - dla jaj na coroczne spotkanie w Ottawie bedzie odsluch 300$ Sony vs 3000$ Hi-end SACD Sony, wcale sie nie zdziwie jak nie bedzie roznic w dzwieku.
Wsadz ta 240 z Sony, jesli Sony gra - godz cie nie zbawi, noz- widelec ruszy.
Skomentuj
-
Wymieniłem laser niestety przeskakuje i drży dźwięk. Oraz pojawiło się nowe zagadnienie potrafi rozkręcić płytę w drugą stronę a leser cofa się na sam początek poza obszar płyty, albo bardzo powoli kręci. Chyba silnik od kręcenia płyty coś szwankuje albo ten laser robi takie dziwne zamieszanie.
Skomentuj
-
Piszę dopiero po takim czasie na jakiś czas dałem sobie z nim spokój, ostatnio postanowiłem dalej powalczyc. Więc tak wymieniłem laser na oryginał z innego CD z tym że laserem Kss240a, wymieniłem.pasek od napędu tacki na nowy, przesmarowane i wyczyszczone wszystko.
Działa tak jak powinien. Czyta płyty normalnie. Tak że porządne czyszczenie i wymiana paska pomogła aby płyta.sie unosiła w napędzie a wymiana lasera na nie czytanie płyt.
PozdrawiamLast edited by Krzysztof35; 05.05.2018, 19:55.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Krzysztof35 Zobacz posta
kupiłem wczoraj taki amplituner.
laser wyczysciłem i wszystko czyta.
natomiast problem jest ze wzmacniaczem!!
przerywa , cos jakby ze stabilizacja.
sprzedam taki komplet lub odkupie sprawny wzmacniacz.
oczekuje propozycji
moj tel. 507 03 82 81
Skomentuj
Skomentuj