Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chęć zbudowania komputera do pomiaru w Speaker Workshop

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Asus Supreme FX to karta którą przetestowałem pod kontem SW jest to dopinana integra pod PCIe dla płyt głównych Asus P5E , Maximus Formula , Formula Rampage (Lga 775) działa ze sterownikami Sound Max sprawdzane na Win XP oraz Win 7 Jig przeszedł poprawnie kalibracje a sama karta nie sprawia problemów z latencia .
    Tak dla potomności .

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Tylko sprawdz jej dzialanie na nowych systemach, jak ze sterownikami. Sama karta jest bdb.
      http://support.creative.com/Products...CategoryID:237

Skomentuj

To juz nie wiem, chcesz kupic pcie czy usb?

Skomentuj

Panowie zainspirowaliście mnie, stałem się posiadaczem E-MU 0404 USB. Musze jakiś lepszy zasilacz do niej zrobić, bo oryginalny brzęczy.
          Na Win 10 działają sterowniki od Win7 - dźwięk jest. Nie wiem jak z ASIO ale na razie nie mam czasu żeby to sprawdzić.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
            To juz nie wiem, chcesz kupic pcie czy usb?
            Nie znalazłem nowych kart e-mu 0404 pod usb w sklepach. Pod pcie są w cenie do 500zł. Jeszcze jutro poszukam , ale jak nie znajdę to kupię pod PCI-E . Jak cena z USB będzie zbyt zaporowa to też zostanę przy PCI-E

Skomentuj

Musi być nowa? Będziesz miał problem ze znalezieniem, bo tego już nie produkują.

Skomentuj

Niestety ale do naszego hobby najlepszy jest oddzielny blaszak i XP na nim :flapper: . Na xp można kupić pełno świetnych kart za grosze które sprawdzają się idealnie.

Jeśli ktoś również tak uważa to polecam turtle beach santa cruz. Za 30-40zł. powinno udać się coś wyrwać a karta ma świetną jakość dźwięku i bardzo szeroki wahlarz wejść/wyjść co widać na załączonym obrazku. Jak widać wejście mikrofonowe ma oddzielny wzmacniacz. Jest też oddzielne wejście liniowe :) http://ixbtlabs.com/articles/santacr...ach/schema.jpg
                Last edited by Oskar29; 02.02.2018, 11:34.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                  Musi być nowa? Będziesz miał problem ze znalezieniem, bo tego już nie produkują.
                  Właśnie teraz dotarło to do mnie. I brakuje sterowników.

Skomentuj

Roland kontynuuje produkcję kart na usb , nie ma problemów ze sterownikami
                    Roland QUAD-CAPTURE USB Audio Interface
                    Roland DUO-CAPTURE EX USB Audio Interface

Ktoś coś napisze o tej firmie ?

Skomentuj

Zamieszczone przez kokoelloko Zobacz posta
                      Asus Supreme FX to karta którą przetestowałem pod kontem SW jest to dopinana integra pod PCIe dla płyt głównych Asus P5E , Maximus Formula , Formula Rampage (Lga 775) działa ze sterownikami Sound Max sprawdzane na Win XP oraz Win 7 Jig przeszedł poprawnie kalibracje a sama karta nie sprawia problemów z latencia .
                      Tak dla potomności .
                      http://allegro.pl/creative-supremefx...109872084.html (Creative SupremeFX X-FI NOWA EAX 4.0 HD SKLEP FV) Jak to jest ta sama karta to od razu biorę bo tanio. A w przyszłosci może znajdę jaką kupić na usb.

Skomentuj

To jest karta dedykowana pod mobo Asus P5E , Maximus Formula , Formula Rampage (Lga 775) z innymi może nie działać ponieważ część złączy i elektroniki jest na płycie glownej to dopinana Integra , dopinana dla tego bo na mobasie brakło miejsca bo są tak wypasione :lol:
                        Last edited by kokoelloko; 04.02.2018, 13:51.

Skomentuj

Która z tych kart może się nadać ?

CREATIVE SOUND BLASTER AUDIGY RX
                          CREATIVE SOUND BLASTERX AE-5
                          SOUND BLASTER AUDIGY FX

Gdyby do wtorku nikt nie odpisał to zaryzykuję kupując Creative Sound BlasterX AE-5 . Drogo ale może coś z tego wyjdzie.
                          Last edited by Oliver; 04.02.2018, 15:12.

Skomentuj

Jak nie masz na co pieniędzy wydawać... na stronie arty masz napisane jakie karty są na pewno kompatybilne ale ty się upierasz przy nowym sprzęcie.

Skomentuj

Dokładnie jak to ma być tylko komp do pomiarów i może być tam XP to jest pełno bdb kart do naszych celów na allegro. Chociażby turtle brach santa cruz, terrateci różnego rodzaju, yamahy itp itd. jest tego masa dosłownie i jak będzie tam XP to za 20-30zł. masz porządną kartę, a nie taką nie wiadomo czy działającą z twoim mobo integrę :flapper: . Nawet creativy po 10-15zł. się nadadzą spokojnie z zapasem. Do pomiarów nie trzeba wiele. Ile osób robiło pomiary na integrze przecież i nie było problemów :flapper: . Najważniejsze żeby latencja nie pływała bo to będzie problem.
                              Last edited by Oskar29; 04.02.2018, 23:30.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                jest pełno bdb kart do naszych celów na allegro
                                np dmx6 fire jest w śmiesznej cenie

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                                  Jak nie masz na co pieniędzy wydawać... na stronie arty masz napisane jakie karty są na pewno kompatybilne ale ty się upierasz przy nowym sprzęcie.
                                  Ze strony arty przewaliłem wszystkie karty i się okazuje że są pod XP . Jedynie Roland łatwo dostępny ze sterami pod win7 ale nie wiem czy zda egzamin. No i nazwy się trochę pozmieniały to nie wiadomo czy są technicznie takie same. Dlatego zaryzykowałbym z Creative , bo chyba nie mogą robić gorzej jak robili za czasów XP.
                                  Co do windows XP to nie muszę niczego kupować, znajdę wszystko w szafie. Tylko nie chcę pracować na tak archaicznym sprzęcie. Samo to że komp się uruchamia kilka minut jest denerwujące.

Skomentuj

Na xp jest mniej albo nie ma w ogóle problemu z latencją. Na w7 i wyżej zdarza się.

Dokładnie chociażby ten terratec. Tak samo yamahy, wspomniana przeze mnie santa Cruz czy nawet creativy za dychę .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jak dobrze się rozejrzeć to można nawet profesjonalne karty jak emu i jej podobne za śmieszą kasę wyrwać.
                                    Last edited by Oskar29; 05.02.2018, 00:42.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                      Na xp jest mniej albo nie ma w ogóle problemu z latencją. Na w7 i wyżej zdarza się.

Dokładnie chociażby ten terratec. Tak samo yamahy, wspomniana przeze mnie santa Cruz czy nawet creativy za dychę .

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jak dobrze się rozejrzeć to można nawet profesjonalne karty jak emu i jej podobne za śmieszą kasę wyrwać.
                                      Dobra, zbuduje kompa na XP, nic mnie to nie będzie kosztowało. Może nawet wymienię procesor i ram na jakiś lepszy o ile jeszcze takie sprzedają pod moją płytę.

Skomentuj

Kup dysk SSD i będzie Ci się szybko uruchamiał.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oliver Zobacz posta
                                          Dobra, zbuduje kompa na XP, nic mnie to nie będzie kosztowało. Może nawet wymienię procesor i ram na jakiś lepszy o ile jeszcze takie sprzedają pod moją płytę.
                                          Ale po co :flapper: ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X