Ja mam AN8008 od dobrego roku i tak mi przypadł do gustu że zamówiłem AN8009. Polecam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dobry budżetowy multimetr
Collapse
X
-
Zamieszczone przez nik156 Zobacz postaJa mam AN8008 od dobrego roku i tak mi przypadł do gustu że zamówiłem AN8009. Polecam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nik156 Zobacz postaA ktoś może poleci jakiś miernik cęgowy do AC/DC z True RMS?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Dawid-SS Zobacz postaUdało się coś kupić bo też się rozglądam :)Last edited by japycz1; 03.04.2018, 20:42.
Skomentuj
-
A ja zamowilem sobie takie oto cudo :) Ciekawe co przyjdzie i jak tu sparwdzic, ze to takie dobre jest w paktyce? :)
https://pl.aliexpress.com/item/NCV-R...ceBeautifyAB=0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz postaA ja zamowilem sobie takie oto cudo :) Ciekawe co przyjdzie i jak tu sparwdzic, ze to takie dobre jest w paktyce? :)
https://pl.aliexpress.com/item/NCV-R...ceBeautifyAB=0
Miernik z tego co słyszałem od kolegi bardzo dobty, dokładny jak Fluke, tylko sondy trochę nie tego...Last edited by devshin; 09.04.2018, 19:46.
Skomentuj
-
devshin
Ja z tego chinczyka rozkrecilem, gniazda beznadziejne i caly czas cos z pomiarami bylo nie tak, obcialem koncowki bananowe i zalutowalem przewody w srodku. Faktycznie mierniczek daje rade.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Nie ma co ukrywac, ze chiskie tanie starcza na krotko. Ale rozdzielczosc 1uV na pomiarze to juz jest cos! W firmowkach trzebaby wydac majatek. W dodatku na AC tez mamy 1uV i pelny zakres, bo sa wersje ktore maja dziurawy zakres i brakuje np 2A itd.
Po co komu 1uV? Tylko i wylacznie do strojenia DC serw :)
Dla poczatkujacych:
Od ponad 20lat uzywalem najtanszych miernikow z zakresem 1999 i to w zupelnosci wystarcza! Wiec na prawde nie widze potrzeby inwestowania w miernik, bo on nie czyli z czlowieka lepszego elektronika.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez devshin Zobacz postaGeneralnie to samo co Aneng AN870, tylko mniej akcesoriów trochę
Aaaa no i ten moj jak zamawialem kosztowal tylko 30dolcow! A teraz widze 45!Last edited by irek; 12.04.2018, 17:41.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irek Zobacz postaTe drobiazgi , krokodylki, igly by sie przydaly
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaTylko jak znam te zestawy dodawane do kompletu to przypuszczam, że pierwsze co zrobisz, to ciepniesz do kosza na śmieci i kupisz normalne..
Skomentuj
-
A ma ktoś jakieś doświadczenia z tanimi cęgami? Potrzebuję czegoś do pomiaru prądu przy 50Hz, ale dobrze żeby był też pomiar prądu DC, by np przy alternatorze sobie prąd zmierzyć.
Co na razie mi się rzuciło w oczy, to UT203, tylko że wielu narzekało na tą firmę i stąd pytanie czy poniżej <200zł da się znaleźć coś sensownego?
Skomentuj
-
Miałem UT203, działają, do sprawdzania instalacji z silnikami 3 fazy, czy tam prostszych falowników, to w miarę.
Przy zakresie DC to tak trochę na słowo, ale zależy kto co robi.
Czasami robiłem numer z okręceniem przewodu kilka razy i podzielenia wyniku.
Ogółem co fluke i30s nie ma co porównywać, im mniejszy prąd tym większe przekłamania, ale w dużych prądach nawet to działa.
Do czasu aż nie upadną, potem już nie ma nadziei ^^ Moje tak żywot zakończyły po strzale pokazywały wartość stosunku szerokości drzwi chaty wodza losowego plemienia w afryce, do pozycji księżyca ^^
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaA ma ktoś jakieś doświadczenia z tanimi cęgami? Potrzebuję czegoś do pomiaru prądu przy 50Hz, ale dobrze żeby był też pomiar prądu DC, by np przy alternatorze sobie prąd zmierzyć.
Co na razie mi się rzuciło w oczy, to UT203, tylko że wielu narzekało na tą firmę i stąd pytanie czy poniżej <200zł da się znaleźć coś sensownego?
Mysle, ze do samochodu ten uniT bedzie ok w koncu tam nie musisz miec super dokladnosci wazne, zeby bylo widac czy laduje czy rozladowuje aku :)
Choc osobiscie zawsze chcialem zarejestrowac wykres pradu rozruchowego rozrusznika. A do tego potzrebny bylby szybki miernik i to z rejestarcja czy wyjsciem do PC a to juz wyzsze progi cenowe. Dlatego troche zaczalem szukac liniowych hallotronow zeby zrobic taki miernik samemu.
Skomentuj
-
Dedykowane cęgi do prądów rozruchowych już trochę kosztują, zwykłe też coś zmierzą, ale z tego co wiem ze sporym błędem. ^^
Co do upływów w samochodzie, to jak szukałem cęgami wyszło mi około 400mA, niby nie wiele ale cały czas przez kilka dni to już się uskłada.
Myślałem że cęgi głupieją i sprawdzałem zwykłym miernikiem, potwierdził wynik. Okazało się*że radio mimo że działało i miało podłączone sterowanie ze stacyjki kradło prąd.
Tylko mierząc zwykłym miernikiem trzeba go wpiąć w obwód bez jego przerywania, zresetowany komputer pokładowy potrafi kilka amper na rozruchu pociągnąć, potem jakiś czas ma podwyższony pobór prądu i dopiero spada on do spoczynkowej wartości. U mnie to 40mA, po jakichś 5 minutach od wyłączenia silnika i zamknięciu auta.
Pomiar robiłem tak że podpinałem krokodylek z miernika do klemy, drugi przewód szpilką dociskałem do tego samego bieguna co klema i ściągałem klemę z akumulatora.
Trochę starach, bo jak zadrży ręka to bezpiecznik bussmana 400mA w kosz, a ich cena to jakiś koszmar ^^
Skomentuj
Skomentuj