Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Temat streaming'u w 2020r

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Behringer ma DAC na XMOS, wyjście prosto na wyjścia liniowe symetryczne. Poziom sygnału przy max wysterowaniu systemu i karty to 3Vpp/900mVrms/1kHz. dzisiaj przyjechał chiński DAC na ESS Sabre i tu sygnał mocniejszy do 4,2Vpp ale róznica między nimi w poziomie sygnału wysterowania wzmacniacza jest drastyczna. Nie wiem czy do tego behringera jakiegoś bufora by nie potrzeba.

Skomentuj

Zobacz na impedancje wzmacniacza i co piszą o obciążeniu w beringe-ze

Wysłane z mojego telefonu

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
        pytanie w jakim zakresie, tylko kontrola czegoś czy strumień też
        Strumień też.

- - - - - aktualizacja - - - - -

pytanie w jakim zakresie, tylko kontrola czegoś czy strumień też
        Strumień też.
        Z ciekawostek, AVR1610 denona
        Ale to jest amplituner do kina domowego, wielokanałowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta

Ale to jest amplituner do kina domowego, wielokanałowy.
          A co to ma do rzeczy ?

Czy ktoś z forumowiczów ogarnia temat daphile ?

Skomentuj

Zobacz sobie urządzenia firmy iEast:
            https://ieast.pl/produkt/m20-wireles...ound-streamer/
            https://ieast.pl/produkt/m30-wireles...ound-streamer/
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Już kiedyś na allegro mi się przewinęły przed oczyma ich produkty ale nie zwróciłem uwagi na nie. Miałeś z tym sprzętem doświadczenie ?

Skomentuj

Miałeś z tym sprzętem doświadczenie ?
                Nie, ale chyba kupię i zobaczę przez dwa tygodnie czy mi pasuje czy nie.
                Martwi mnie trochę wyjście toslink, wolałbym jednak szybszy spdif.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wygląda ciekawie, specyfikacja jak za ta cene też nie taka zła. Chyba się zdecyduje na M20, nie ma sensu w moim wypadku dokładać do usb i pilota w M30

Skomentuj

Czy ktoś się spotkał z losowymi trzaskami przy przełączaniu utworów na tidal'u ? Po przełączeniu jest taki krótki pik/pop

Skomentuj

U mnie to występuje na telefonie jeśli przesyłam dźwięk bezpośrednio po kablu. Po bluetoothie jest OK. (w HiFi , master)
                      https://www.reddit.com/r/headphones/...hanging_track/
                      Last edited by gavron04; 23.01.2020, 13:15.
                      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Wygląda ciekawie, specyfikacja jak za ta cene też nie taka zła. Chyba się zdecyduje na M20, nie ma sensu w moim wypadku dokładać do usb i pilota w M30
                        Toslink (16bit / 48kHz)- o hires zapomnij , analog też słabo THD+N: -85dB Line-Out 3,5mm Stereo Jack
                        https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
                        :D

Skomentuj

dobrze z tidalem hifi master działa taki zestaw :
                          https://pl.aliexpress.com/item/40003...E&gclsrc=aw.ds
                          https://ccd.pl/lindemann-konwerter-u...-2496-p180339/
                          https://play.google.com/store/apps/d...layerpro&hl=pl
                          Jedynym usprawiedliwieniem dla pasywnych zwrotnic jest ich niski koszt jak mówił LINKWITZ

Skomentuj

Czy ktoś z forumowiczów ogarnia temat daphile ?
                            MOże specem nie jestem, ale u mnie działa (testowo) na netbook'u Acera z 1GB Ram a zainstalowanym jest na pendriv'ie 4GB (taki miałem pod ręką). Planuję zainstalować to na jakimś terminalu Dell'a lub podobnym. Pełno tego na A... za c.a. 60-80 pln.
                            DAC na ES9018K2M. Dalej jest amp Yamahy.
                            Strumieniuję Tidala Master + pliki lokalne (raczej FLAC).
                            Gra to naprawdę przyzwoicie.

Pytaj, może będę w stanie Ci pomóc.
                            Kris

Skomentuj

usb-ddc jest podłączony do nanoDIGI 2x8 i bez problemu gra 24bit /96khz Tidala

24/96

24/192

Last edited by nietoperz; 23.01.2020, 20:24.
                              Jedynym usprawiedliwieniem dla pasywnych zwrotnic jest ich niski koszt jak mówił LINKWITZ

Skomentuj

Ten Lindeman to nic innego jak konwerter USB do SPDIF.
                                Pytanie z innej beczki - to urządzenia X96 jest to jakiś board z androidem. Na tym urządzeniu działa sobie aplikacja USB Audio Player PRO.
                                Czy da się tym sterować z innego urządzenia z Androidem? Czy X96 potrafi odtwarzać pliki z NASa, który jest w sieci?

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Ten Lindeman to nic innego jak konwerter USB do SPDIF.
                                  tak i działa z odpowiednią jakością.
                                  X96 ma androida na który z googla instalujesz aplikacje usb audio player pro , ja steruje klawiaturką bezprzewodową bo łatwo się wyszukuje utwory.
                                  Ten programowy player odtwarza z sieci i dysków , a telefonem pewnie się da tym zarządzać , / nie lubię małego ekranu w telefonie wiec tak nie używam/.

nic nie stoi na przeszkodzie aby używać dac na usb podłączony do x96 oczywiście z powyższą aplikacją i tidalem , pomijając układ audio androida w bit perfect
                                  Last edited by nietoperz; 23.01.2020, 21:08.

Skomentuj

Generalnie idea jest spoko, tylko w takim razie żeby widzieć co się włącza i co się robi trzeba podłączyć jakiś ekran.
                                    Ja szukam rozwiązania podobnego do MPD - czyli player jest na urządzeniu odtwarzającym, ale cały ekran i sterowanie jest już na telefonie.

Skomentuj

mam to podłączone pod telewizor , można go wyłączać np. na czas trwania płyty , można tez połączyć jakiś mały wyświetlacz do Raspberry Pi ewentualnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez nietoperz Zobacz posta
                                        mam to podłączone pod telewizor , można go wyłączać np. na czas trwania płyty , można tez połączyć jakiś mały wyświetlacz do Raspberry Pi ewentualnie.
                                        Dalej to nie jest dla mnie rozwiązanie - nie jest po prostu dla mnie wygodne. Szukam czegoś ze sterowaniem (nie strumieniowaniem) z telefonu lub innego urządzenia z androidem :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                          jutro zapytam kolegi czy telefonem można to kontrolować bo chyba on tak używa.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X