Witam mam problem z którym nie potrafię sobie poradzić.Na początku był uszkodzony stabilizator 7915,nie startowa( migałała czerwona led od stand by).Po jego wymianie i podpięciu głosników następuje mocny strzał w nie (przekażniki odrazu dostaja napięcie 24v).Dodatkowo po wpięciu słuchawek grają razem z głosnikami,słychać przekaznik lecz tylko cyknie na wyswietlaczu pokaże,że są podpięte.Czy spotkał ktoś sie z takim uszkodzeniem.
Podmieniłem kondesatory 529 i 530 10000uf/63v oraz c538i 537 1000uf i 3300uf na Co mnie dziwi strzał jest dalej, że membrana chce odlecieć.Ale głos włacza sie po czasie tak jak niby powinno być.Ale jak przyciskami na czołówce wyłączyć głośniki ,one graja dalej :) Napięcie zmieniające prace głosników sie zmienia.
Za wszelką pomoc z góry dziękuje.
Podmieniłem kondesatory 529 i 530 10000uf/63v oraz c538i 537 1000uf i 3300uf na Co mnie dziwi strzał jest dalej, że membrana chce odlecieć.Ale głos włacza sie po czasie tak jak niby powinno być.Ale jak przyciskami na czołówce wyłączyć głośniki ,one graja dalej :) Napięcie zmieniające prace głosników sie zmienia.
Za wszelką pomoc z góry dziękuje.
Skomentuj