Hej,
Zupełnie przez przypadek stałem się posiadaczem wyżej wymienionego zestawu. Czy warto zmienić amplituner na wzmacniacz? Jeśli tak to jaki? Oglądając filmy lub słuchając muzykę na na niskich poziomach głośności dźwięk jest przyjemny niczego nie brakuje średnie wysokie przyjemne (słyszę dźwięki których wcześniej nie słyszałem korzystając z aktywnych kolumn edifier r2600 i solo 9c) i bass wtedy kiedy potrzebny to jest, nie wyróżnia się i jest miły dla ucha. Niestety wszystko się zmienia gdy trochę podgłośnię. Średnie i wsyoskie bardo się wyróżniają za to niskie robią się nieprzyjemne co sprawia uczucie suchego głośnego brzmienia bez werwy.
Jest to mój pierwszy zestaw stereo pasywny. Zastanawiam się czy amplituner nie jest w stanie tych kolumn napędzić czy kolumny po prostu tak grają.
STX FX-200
Dane techniczne:
System - 3-drożny bass-reflex
Moc (Power Handling AES) - 150 W
Nominalna impedancja - 8 Ohm
Efektywność - 89 dB (2,83 V / m)
Głośnik HF - STX GDWK-10-250-8-AWX
Głośnik MF - STX GDM-14-150-8-SCX
Głośnik LF - STX GDN-22-140-8-SCX
Pasmo przenoszenia - 32 Hz - 23 kHz (-3 dB)
Wymiary (WxSxG) - 1000 x 240 x 282 mm
Waga - 25 kg / 1 szt
AVR 255
Dane techniczne:
Moc w trybie stereo: 2 x 65W
Moc w trybie wielokanałowym: 7 x 50W
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Zupełnie przez przypadek stałem się posiadaczem wyżej wymienionego zestawu. Czy warto zmienić amplituner na wzmacniacz? Jeśli tak to jaki? Oglądając filmy lub słuchając muzykę na na niskich poziomach głośności dźwięk jest przyjemny niczego nie brakuje średnie wysokie przyjemne (słyszę dźwięki których wcześniej nie słyszałem korzystając z aktywnych kolumn edifier r2600 i solo 9c) i bass wtedy kiedy potrzebny to jest, nie wyróżnia się i jest miły dla ucha. Niestety wszystko się zmienia gdy trochę podgłośnię. Średnie i wsyoskie bardo się wyróżniają za to niskie robią się nieprzyjemne co sprawia uczucie suchego głośnego brzmienia bez werwy.
Jest to mój pierwszy zestaw stereo pasywny. Zastanawiam się czy amplituner nie jest w stanie tych kolumn napędzić czy kolumny po prostu tak grają.
STX FX-200
Dane techniczne:
System - 3-drożny bass-reflex
Moc (Power Handling AES) - 150 W
Nominalna impedancja - 8 Ohm
Efektywność - 89 dB (2,83 V / m)
Głośnik HF - STX GDWK-10-250-8-AWX
Głośnik MF - STX GDM-14-150-8-SCX
Głośnik LF - STX GDN-22-140-8-SCX
Pasmo przenoszenia - 32 Hz - 23 kHz (-3 dB)
Wymiary (WxSxG) - 1000 x 240 x 282 mm
Waga - 25 kg / 1 szt
AVR 255
Dane techniczne:
Moc w trybie stereo: 2 x 65W
Moc w trybie wielokanałowym: 7 x 50W
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Skomentuj