Jak w temacie- zastanawiam sie czy subonik jest wart zastosowania kiedy miałoby to współpracowac z obudową zamkniętą skoro on zapobiega przed zbytnimi wychyleniami co nie mam miejsca w tego typu obodowie, a może są jeszcze jakieś inne względy(np ograniczy mi to pobór prądu przy najniższych częstotliwościach i tak nie przenoszonych przez mój subwoofer)??Spróbójcie mi to wyjaśnić z góry dziękuje:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Filtr Subroniczny a obudowa zamknięta- jest sens ??
Collapse
X
-
A widziales kiedys jak pracuje glosnik w closed?? Widzialem jak pracuje CW1002C przy 200Watowym wzmaku i uwiez mi wychylenie jest bardzoo duze. Subsonic nalezy stosowac jezeli glosnik ma male Xmax gdzie przy wiekszych wychyleniach cewka udeza o magnes w przypadku np Beyma 12BR70 bez subsonic'a ten sub jest do niczego zapytaj LUKASZA.
-
Mam głośniczek MTX T6124A 30cm parametry i proponowane obudowy znajdują sie na fotkach (jak by sie nie wyświetlały to moge wysłać na mila albo napisac ale wolałbym wysłać mam jak coś w pdf'ie wszystko) ja planuje wsadziś go w zamkniętą ok.38l mam juz do tego zwmacniaczyk 200W RMS filtr dolno przepustowy regulowany20-150Hz, regulator fazy0-360 chiba nawet nie pamiętam- nie wiem czy potrzebny;/ i sie zastanawiam co subsonik mi może wnieść do tego zestawu ?, myśle jeszcze o podbiuciu jakiejś częstotliwości(z przedziału np 35-25Hz) tylko nie wiem jakiej i o ile;/jak coś to pytajcie udzielę więcej infotmacji
PSjak możecie to podajcie jakieś wymiary odudowy(przy litrarzu 38 i głośniku 30 cm) która by mogała zapewnić mi jak najlepsze wrażenia odsłuchowe hehe jeśli jest to wogle możliwe;p (myslałem o np 35*30*40)
a głośniczki w zamkniętej to widziałem i nawet używam na codzień:)
Skomentuj
Skomentuj