Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłączenie wzmacniacza ze subwooferem?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Na mój gust to wzmak od suba jest zbyt "ucięty" na wejściu.Problem rezystorków pewnie.Ale ja nie jestem elektronikiem,niestety.To tylko moje domysły.Ktoś pewnie poprawi.

Skomentuj

Zgadzam sie... jak tu zajrzalem 2 miesiace temu to bylo powaznie.... (w porownaniu do teraz)
      Pozdro

Skomentuj

pomoże ktoś?

Skomentuj

Ja bym podłączył to tak. Karta dzwiekowa do wejscia magnetofonu ,wyj.magnetofonu do suba i jest git ;] ps. po podlaczeniu sluchawek odlacza ci kolumny ? to moze jest miniwieza a nie wzmacniacz bo takiego to jeszcze niewidzialem.

Skomentuj

ja nie mam wyj na subwoofer i kożystam z suchawkowego jeżeli je rozkręcisz to możesz je przerobić jeżeli chcesz to moge ci narysować:) jak!

Skomentuj

U niego tak niezrobisz bo kolumy mu odlacza przy podlaczeniu czegos pod sluchawki.

Skomentuj

kup sobie rozgałenziacz na kabel doprowadzający sygnał do wzmacniacza...

Skomentuj

toc kazdy mu to tlumaczy tylko ze to jak o sciane.......

Skomentuj

jak wsadzasz jacka to odbina kolumny tez to miałem wystarczy połączyć kabelkami pewne rzeczy ale spryt przede wszystkim

msłs instrykcja z przedwzmacniacza sygnał idzie na wyj jack i potem do końcówki mocy (mnij więcej) w wyj jack są dwa bądź 3 "moskti" łączące przedwzm i końcówke mocy kiedy wsadzamy jacka mostki są podnoszone i sygnał z przedwzm nidzie na słuchawki a nie na końcówke mocy więc jeżeli połączymy te "mosktli" kabelkami to w rezultacie otrzymamy sygnał na głośnikach i na wyj jack
                    Załączone pliki

Skomentuj

Faktycznie ;] wiec post zamkniety. ps. oby

Skomentuj

no u niego ta wtyka może wyglądać inaczej

chyba mam talent do rysowania:P ten jack podejrzanie wyszedł:P

Skomentuj

A co z wejściami wysokopoziomowymi w subie?
                          Podłączał i nie działają ze się uparł na LineIn subwoofera?
                          Wogóle post nieczytelny.
                          Masa błędów.
                          Panowie, szanójmy się nawzajem!

Skomentuj

Zamieszczone przez zajaranyy
                            no u niego ta wtyka może wyglądać inaczej

chyba mam talent do rysowania:P ten jack podejrzanie wyszedł:P
                            haahahhaahhaha... zebys wiedzial

a co do tematu... wez poszukaj gdzies wyjscie z tylu wzmaka... w koncu na glosniki ma.. a ze to technics [ firma nie najgorsza ] to NAPEWNO jakies wyjscie orpocz sluchawkowego [hahaha] ma :)

poszukaj.. pewnie jest to chinch...

odrobina dobrej woli i bedzie dobrze... ale nie idz na latwizne ;]

PS. ostatnio to chyba niektorzy wchodza na to forum zeby sie posmiac a nie pomagac innym [ w sumie to ich rozumiem.. bo ostatnio to jest porażka a nie forum dyskusyjne ]

Skomentuj

Możesz skorzystać z wyjść do nagrywania we wzmacniaczu.Zrob przewód zakończony z jednej strony dwoma wtykami chinch a z drugiej jednym i podłącz to do wejścia w subie oznaczonego 500mVlub 100mV.

Skomentuj

No i idea sterowania wzmocnieniem z pilota idzie sie je....
                                Pozdrawiam
                                Dlaczego nikt z was nie widzi mozliwości podłączenia wysokopoziomowego.
                                Kawałek kabla i gotowe.
                                Wszyscy doradzacie mu grzebanie we wzmaku, lutowanie czyli cos o czym ten człowiek nie ma pojęcia (bo jakby miał to by sam zrobił a nie pytał na tym forum)
                                Opamiętajcie sie!!!
                                pozdrawiam :-)

Skomentuj

ditomek, ja mu napiaslem, ze NA PEWNO ma jakies wyjscie z tylu wzmaka.... jakos nierealne wydaje mi sie, zeby nie mial, bo przynajmniej u mnie w technicsie jest wyjscie na subwoofer, ale jest tez wiele innych, z ktorych mozna skorzystac.. typu "line out" ... nawet nie patrzylem co to za wzmak [ zaraz spojrze ] ....... widzialem tego wzmaka na zywo...

wez zrob sobie koncowke sygnalu z suba na chinch i powkladaj we wszystkie mozliwe jak bedzie gral.. jak zaden nie poda mu sygnalu to bede zdziwiony

Skomentuj

Na subofer to on wyjscia niema bo jak pamietam to jest wzmak stereo a technics w stereo niemaial wyjscia na suba. ps. Kolega chyba chce zeby mu to ktos podlaczyl bo w ych postach co sa jest chociaz 1 rozwiazanie ktore by dzialalo na 100%.

Skomentuj

Czaruję...
                                    X