Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz HEXFET 400W zestaw 368-k - czy ktos robil?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mnie tam nie jest żal dołożyc te 30zł do mocniejszego trafa, jak juz pisalem wczesniej polsrodkow nie lubie. Zyłowac ukladow tez nie lubie bo jest wieksze prawdopodobienstwo ze zawiedzie.
    Ponizej jeszcze półfabrykat mojego wzmaka do arn 150 :)
    Juz jest gotowy ale gotowego foty nie mam.
    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Borys gdzie kupiłeś i ile kosztowały cię te radiatory?

Skomentuj

Na złomie po 8zł sztuka, to sa zeberka od aluminiowego kaloryfera obciente na "cyrkularce" z wozkiem pila z spiekiem (widią jak kto woli). Do srodka mozna jeszcze wode wlac i bedziesz mial bezwładnosc cieplna jak piernik. Przy oddawaniu gdzies 2x 150W sa zaledwie letnie (prad spoczynkowy na 200mA)
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

coolombo-dalej sie unosisz, i wiesz jak dotad zakladalem ze masz troche doswiadczenia i obycia z ludzmi, <mam watpliwosci> , aha jeszcze jedno awsze przed zadaniem pytania uzywam takiej funkcji o nazwie "Szukaj" :p

borys-dzieki za konkretnaiejsza odp.
          A tak nawiasem mowqiac to juz mi sie nie chce pisac nastepnych postow bo mam dosc ,
          coolombo - trafo 400VA zapewni temu wzmakowi 400W na wyjsciu ?!
          Z tego co wszyscy mowili mi to nie mam szans <bo tu sie caly czas rozchodzi o przelicznik mocy dla wzmacniacz z VA-row> , , a ja tylko sie pytalem orientacyjnie ile bede mial , i uwazam ze od tego jest forum.

Skomentuj

tyle ze odpowiedź już się pojawiła przynajmniej 3 razy jak nie 4 razy odnośnie twojego zapytania

trafo 400VA zapewni temu wzmakowi 400W na wyjsciu ?!
            Piszesz kolego bardzo nieprecyzyjnie, pamietaj ze muszisz miec jeszcze odpowiednie napięcie bo dla róznych napięć będziesz miał różne prądy a co za tym idzie 400VA 400-u VA nie równe :)

[ Dodano: 2005-05-17, 22:43 ]
            pozatym z tymi VA to niewiadomo, Jedni podają to jako moc rzeczywistą jedni jako pozorną, chcociaz ogólny sceptyczym skałniał by mnie do uwierzeni iż jest to moc pozorna... Dla mocy pozornej to ten wzmacniacz to i z 1K5W moze mieć tak na oko chociaż pewnie troszkę przesadziłem :P

Skomentuj

coolombo mowil zebym dal trafo 400VA to wzmak osiagnie 400W. i o to mi chodzilo
              Aha ja mowie o mocach caly czas przy 2*50V.
              I no wlasnie z tymi VA nie wiadomo :( a moze ktos ma trafo wlasnie z moca okreslona w VA ?
              Co moze powiedziec co do jego mocy ?

Dzieki za odpowiedz DeJay Sqter

POZDRAWIAM!
              ps. wychodzi na to zeby kupic trafo 600VA :) lub trafo 400W :)

Skomentuj

Witam

na chwilke powracajac do tematu wzmacniacz 400WRMS Nowego elektronika ...

Mam pytanie jaki profil radiatora moznaby zastosowac do tego wzmacnaicza, aby skutecznie odprowadzac cieplo...? czy profil A4291, jego wymiary to 165x100x35 oraz link do niego:
                http://www.nikomp.com.pl/opisy/RAA00/RAA1659A.htm

pozdr

Skomentuj

Czaruję...
                X