Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy mozna do suba domowego dać wzm samochodowy?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy mozna do suba domowego dać wzm samochodowy?

Czy mozna do suba domowego dać wzm samochodowy? Chodzi mi o to czy sie nadaje brzmieniowo czy to lipa bedzie bo glosnik ma byc Peerless SLS 12 czyli do lepszego glosnkia to nie moge lipy dac. Czy parametry takiego wzm będa zadawalajace czy to lipa bedzie do domu. To moge miec tanio bo kumpel sprzedaje http://allegro.pl/show_item.php?item=60375612.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

to jest tak ... nikt ci nie zabroni uzyc go do napedu suba dziwek zalezec bedzie jak zawsze od klasy wzmaczniacza ... jednak taki glosnik potrzebuje 200 watowego wzmaczniacza przynajmniej ! czy masz taki transformator
    zeb zasilic wzmaczniacz ? albo chociaz jakis stary zasilacz od kompa :P acha nie zapomnije tez o jakims prostym ukladzie kondensatorow ! w samochodze kondensatroy zastepuje akumulator wiec nie ma wielkich ubytkow
    przy rozbudowanym systemie matuje sie kon. od 0.5 do 15. a nawet do 5 F

Skomentuj

1) aukcja sie nie otwiera.
      2) jakość wzmancniaczy samochodowych nieraz przewyższa jakość domowych.
      3) na pytanie odpowiem prosto: mozna użyc samochodowego wzmaka do domu
      4) warunki są oczywiście, najepiej użyc do wzmaka zasilacza stabilizowanego odpowiedniego do mocy wzmaka.

pozdro,

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60375612

http://www.magnat.de/content/carhifi...5801&pl=5&s=82

Skomentuj

wzmak ok, co z zasilaczem? chyba nie będziesz trzymał aku w domu ?

Skomentuj

mozesz dac jak juz napisalem zasilacz od kompa jesli nie masz nic innego ...
            moc odpowiednia do wamczniacza powinna byc

Skomentuj

zasilacz od kompa nie ma stabilizowanego napięcia.
              będzie buczeć.

[ Dodano: 2005-08-13, 12:16 ]
              polecam artykuły z elektrody dot. przeróbek zasilaczy komputerowych.

oraz następujące przeróbki zasilacza komputerowego wg. opisu ze strony: http://www.republika.pl/tmankows/power.html

powinno zaspokoić potrzeby wzmacniacza do sub'a.

pozdrawiam, Magik

Skomentuj

A jaki problem jest kupic transformator toroidalny i zrobic mostek i dac kondestaory ? Ja nie widze zadnego wiec po co kombinowac z ATX. Tylko jedna sprawa jakie duze trafo do wzm 540W przy 4 ohm?

Skomentuj

kupić trafo i zrobic zasilacz nie jest żadnym problemem tylko chodzi o koszty, to poprostu może sie nie opłacać, dlatego wszyscy piszą o zasilaczu komputerowym bo to w miarę tanio wychodzi.W efekcie końcowym wzmacniacz samochodowy+zasilacz do tego może kosztować tyle samo co wzmacniacz "domowy".

Skomentuj

Tak to pokaz mi wzm domowy 1 x 540W przy 4ohm za przykladow 500zł i trafo za 150 zł z fitrami subsonicznym i dolnoprzepustowym i podbiciem, igoda 650zł i mnie wat i bez fitrów a elmuza 915 zł a hypex 1700 zł.

Skomentuj

kondrax, a byłeś tu?

http://matronix.pl/?cmd=WST300P

pozdro

Skomentuj

Mało W co to jest 300W sin przy 4 ohm. Mi potrzeba na SLS - 12 wiecej bo on ma 8 ohm.

Skomentuj

W domu bardzo zadko wykozystuje sie wzmaki o mocy zedu 500W. Zreszta w samochodzie tez sa to dosc zadkie przypadki no chyba ze mowimy o mocy samochodowej wtedy te 500W ma prawie kazdy wzmak.
                          Jesli nawet zastosujesz wzmak samochodowy o mocy 500W RMS to musisz miec do niego zawodowy zasilacz stabilizowany 10-15V o pradzie prawie 100A!!! Taki zasilacz nie jest latwo zrobic samemu a niestabilizowany na samym trafie i prostowniku zupelnie odpada. Akumulator i wieczne ladowanie go to malo eleganckie rozwiazanie.
                          Zawodowy panel do suba o mocy ok 600W mozna kupic za ok 1000zl.

Skomentuj

Jak mozna to podaj mi stronke z takim bo narazie jak najtanszy 400W przy 4 ohm znalazlem na elmuzie. 915 zł i ten chyba kupie jak nie znajde czegos lepszego.

Skomentuj

Czasem w firmie robie takie pojedyncze specjalne zamowienia na wzmaki. Najczesciej pozbywam sie jakiegos prototypu. Jednemu koledze juz sprzedalem panel do suba 600W/4omach. Jak jestes zainteresowany to mozemy sie dogadac. Ale w firmie bede za dwa tyg. Jakby co to napisz do mnie zapytanie na firmowego maila irekp@ldm.com.pl

Skomentuj

Chyba chodzi o mnie :) Wzmacniacz spisuje sie znakomicie, tylko ostatnio potencjometr zaczął troche trzeszczeć

Skomentuj

Trzeszczace potencjometry to standard. Moge Ci wyslac kilka na zapas, to nie roblem.

Skomentuj

Hmmm... No ok

Skomentuj

Czaruję...
                                    X