Witam
mam transformator,wyjety z fisher rs 1022l
na obudowie trafa pisze
4-2512-00810 yoda 92-02
trafo ma 4 kable po stronie pierwotnej i 7 po wtórnej(3 napiecia i masa)
problem polega na tym ze niewiem ktore uzwojenie jest pod 220v,w wzmacniaczu byla opcja tez na 110v,przy przelaczniku kable byly tak popodpinane ze niemoglem rozszyfrowac ktore kable sa od 220v a ktore od 110v.... zwracam sie o pomoc.
trafo wyglada tak :
strona pierwotna
czarny-szary-pomaranczowy-zolty (kolory kabli)
czarny + szary = 7.6ohm
zolty + pomaranczowy = 8.3ohm
strona wtórna
niebieski pomaranczowy czerwony czarny czerwony pomaranczowy niebieski
podpinałem trafo juz pod pomarancz + zolty,i mierni kbyl pod pomaranczowymi kablami,trafo głosno buczało,na mierniku widzialem 60vac czyli 2x30vac,nietrzymalem podpietego dlugo,tylko chwileczke(boje sie ze zniszcze) ,kable z trafa do rpzedluzacza wlozone(bez wtyczki) a przedluzacz podpinal kolega,gdy wypinał poszła iskierka w przedluzaczu,pewnie kabel był luzny i sie ruszał i dlatego iskierka poszła,dobrze mysle??
SORKI ZA TAK DŁUGI OPIS ALE MAM PROBLEM Z TYM A POTRZEBUJE JE SZYBKO URUCHOMIC.
Pozdrawiam
mam transformator,wyjety z fisher rs 1022l
na obudowie trafa pisze
4-2512-00810 yoda 92-02
trafo ma 4 kable po stronie pierwotnej i 7 po wtórnej(3 napiecia i masa)
problem polega na tym ze niewiem ktore uzwojenie jest pod 220v,w wzmacniaczu byla opcja tez na 110v,przy przelaczniku kable byly tak popodpinane ze niemoglem rozszyfrowac ktore kable sa od 220v a ktore od 110v.... zwracam sie o pomoc.
trafo wyglada tak :
strona pierwotna
czarny-szary-pomaranczowy-zolty (kolory kabli)
czarny + szary = 7.6ohm
zolty + pomaranczowy = 8.3ohm
strona wtórna
niebieski pomaranczowy czerwony czarny czerwony pomaranczowy niebieski
podpinałem trafo juz pod pomarancz + zolty,i mierni kbyl pod pomaranczowymi kablami,trafo głosno buczało,na mierniku widzialem 60vac czyli 2x30vac,nietrzymalem podpietego dlugo,tylko chwileczke(boje sie ze zniszcze) ,kable z trafa do rpzedluzacza wlozone(bez wtyczki) a przedluzacz podpinal kolega,gdy wypinał poszła iskierka w przedluzaczu,pewnie kabel był luzny i sie ruszał i dlatego iskierka poszła,dobrze mysle??
SORKI ZA TAK DŁUGI OPIS ALE MAM PROBLEM Z TYM A POTRZEBUJE JE SZYBKO URUCHOMIC.
Pozdrawiam
Skomentuj