Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobre przekaźniki - gdzie kupić

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dobre przekaźniki - gdzie kupić

Poszukuję aktualnie przekaźników FTR-F4AK024T do wymiany w amplitunerze. W mouserze pustki ale za to na aliexpress mają.
    Ktoś ma doświadczenia z takimi zakupami? Mogą to być oryginały?
    Jakie dobrej jakości przekaźniki na wyjścia głośnikowe stosujecie?
    Może patriotycznie Relpola kupić, tylko te przekaźniki są mniejsze (na wysokość) od oryginalnych w Fujitsu czy DEC.

Wymieniałem parę lat temu przekaźnik w nadzie c326 bee (chyba). Jeśli dobrze kojarzę to wziąłem jakąś tanią chińszczyzne typu Hongfa, ale działa bez zarzutu. Myślę że grunt to kupić w takim samym rozmiarze (w sensie wyprowadzeń), żeby nie kombinować z montażem. No i o takich samych parametrach, ale to chyba oczywiste :)
    Jak relpol jest tylko nizszy, ale wyprowadzenia takie same, to śmiało bierz.

Skomentuj

Może w TME?
      https://www.tme.eu/pl/details/g2rg-2...2rg-2a4-24vdc/
      "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
      JMA RQ900 [WF223+MR16+D2905/9700] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Czy taki omron będzie lepszy od relpola w jakimś względzie?
        Cewka relpola ma mniejszy prąd pracy - więc teoretycznie bezpieczniej jeżeli chodzi o sterowanie.

Skomentuj

Omron bardziej markowy, ale relpol też ma dobre opinie. Reduktor szumu w ostatnim filmie wymienial przekaźniki i wstawiał omrony w miejsce tanich chińczyków

Skomentuj

Finder?
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Od lat stosuje RM85 (1x16A) lub do mniejszej mocy stereo RM84 (2x8A) Relpola a zamiennie Hongfa HF115 itp.. i nigdy nie bylo problemu.
              Przy duzej mocy wzmacniaczach stosuje sie plynne podglasnianie po zalaczeniu przekaznika aby styki nie sklejaly sie gdyby ktos go wlaczyl na pelnej mocy.

Jednak nie tu tkwi sedno sprawy! To sa przekazniki do napiec zmiennych Na napieciach stalych, zdolnosc laczeniowa pradu drastycznie spada dla napiec >30V i dla 50V jest to juz tylko 1,5A!!

Po co mi prad staly zapytacie skoro do glosnika plynie zmienny?

A czy przekaznik nie pelni roli zabezpieczenia DC? :)
              No wiec taki przekaznik nie pelni, bo nie rozlaczy tak duzego pradu przy tak wysokim napieciu DC :)

Ale moze lepiej sami to sprawdzimy? :)

Skomentuj

Czaruję...
              X