Głosnik BSW154II . Ma isc do autka. Jak wzmacniacz wybrac?? Najlepiej z uzywek... ten monacorek chyba deko za słaby bedzie : http://allegro.pl/item103513589_extr...ka_gratis.html ?? Nie ma to byc niewiadomo co. Ma miec moc która zaspokoii BSW. Jakies typy? :>
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki wzmacniacz wybrac ?
Collapse
X
-
154 do auta...szaleniec!
To go obsłuży wystarczająco http://www.monacor.pl/catalogue-prod...161&SubKtg=317
-
na głosnik + jakies 300 na wzmacniacz (na razie tylko to, o kondensatorze pomysle za jakis czas) :) Nie mowie ze monacor jest drogi czy cos :) ALe szukam tez alternatywy dla niego :)
[ Dodano: 2006-05-15, 11:39 ]
http://allegro.pl/item102150428_magnat_xcite_600.html a ten np ?? Pasowałby :) Byłoby 300 w RMS :) Na styk dla tego głosniczka chyba :)
Skomentuj
-
nie wiem po co komu 15' w aucie , ale cóż - Twoje uszy ;]
Monacor ma 500 rms. A głosniczek 250 nominalnej. Boje sie ze go spale
ale prędzej spalilbyś głośnik za słabym wzmakiem, pozatym i tak jak sądze nie będziesz w stanie tego w pełni wykorzystać ...
Zrobiłem testa ostatnio - lanzar DC 15 w tico, potem w bmw 525, do tego panel 300w i powiem szczerze że wg mnie to po prostu bezsensownie dużo jak do wozu...
Ale skoro tak twierdzicie ze Monacor bedzie najlepszy to doskrobe na niego
pozatym monacory mają filtry 1 rzędu co jest bardzo lipne ;]
ale i tak wolałbym carpowera, niż jakiegoś starego magnata...
Skomentuj
-
Przy dobrych 12calach zasilonych 200W w wozie, po kilkunastu minutach słuchania na full, boli głowa. Ja nie wiem co kolega chce osiągnąć, bo do normalnego słuchania to jest aż nadto, a do dBdrag za mało, chyba że chodzi o nagłaśnianie osiedla i sprawianie radochy okolicznym dresom. Ja bym troche inaczej rozplanował przeznaczone środki.
Skomentuj
-
Nie mam rodziny , nie woze wozków itp. Wiec bagaznika nie potrzebuje. Uwazacie ze to za duzo ? Powiem tak : nie lubie kiedy mi czegos brakuje... Przeciez nie bedzie ten glosnik grał nonstop na max :| Dla niego delikatne granie bedzie tym czym dla niejednych głosników walka o zycie. Wiec do normalnego słuchania nie bedzie sie podgłaszac go. Na dBdrag nie zamierzam sie rzucac. Ale na wiekszych zlotach są organizowane np jakies konkurencje na audio itp :) Zawsze wtedy mozna pokazac na co stac ten "przesadny" głosnik :)
takero, Wiadomo ze są lepsze wzmacniacze. Ale z racji tego ze nie mam zandych audiofilskich ambicji dla mnie ten styknie :) Wiec : wzmacniacz wybrany :) Zbieram złotówki na projekt :)
Jak skoncze na pewno nie zapomne opisac prac i wrazen :)
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Z przodu dwudrozne alpiny w desce. I jakies wysokotonówki na słupkach :P Co do reszty : na razie zostanie tak jak jest :) (W b3 nie ma miejsca na lepsze głosniki) . Jesli autka nie zmienie tak jak planuje to zrobie panele drzwiowe pod jakis kickbass. I wmontuje jakies rozsądne wysokotonówki w słupki :)
Skomentuj
-
Pisałem juz chyba wyzej ze nie mam ambicji audiofilskich ?? :> Wiec równe pasmo przenoszenia raczej mnie nie interesuje ) A + 15 db na basie mozna zlikwidowac w bardzo prosty sposób : zmniejszyc poziam sygnału na wzmacniacz :) Pozatym dzieki za pomoc ale temat był o wyborze wzmacniacza a nie nawracaniu mnie na audiofila :)
Skomentuj
-
to nie chodzi o audiofilizm tylko o zdrowy rozsądek...
pozatym widze że nie jarzysz o co mi chodzi ;]
będziesz miał w bagażniku sprzęt do wytwarzania dB - 15cali + 500w wzmaka, co po dodaniu podbicia dołu - niemałego da nam dość sporą liczbe ;]
a na przedzie jakieś dwudrożne głośniki i wysokotonówki, a całość napędzana z radia...
nie widzisz tu "małej" dysproporcji ?:P
ja tu widze cha-ke w kształcie litery U i tyle...
bum cyk bum cyk łuuu łubudu bum cyk cyk - tak to będzie grać ;]
Skomentuj
-
Ej chłopaki,no co wy?500W to za dużo?A niby dlaczego?Przynajmniej jest solidny zapas i gwarancja że system nie kucnie w ekstremalnych momentach.Wcale nie trzeba grać non stop na full aby wytłumaczyć się z takiej mocy.I nikt mi nie powie że to nieprawda.
Ja mam te 500W i spokojnie zapinałem mds-a intertechnika,AP stx-a,a obecnie polkaudio i jakos nic nie zepsułem jak dotąd i głuchy tez nie jestem.Wole miec 200W zapasu niż 10W niedomiaru.
Ale czasami sprawia to radość jak "przygasze" jakiegoś dresa w wypasionej 25 letniej beemceFajnie to musi z boku wyglądać,2 foteliki z tyłu,dwoje dzieciaków w nich a tu mało sie ziemia nie rozstapi od basu
Trza widzieć miny czeresniaków;]
Skomentuj
-
Ja tam nie potrzebuje 500w i 15 cali w wozie ;]
w wozie pokroju tikacza styka 8 i 100w i to też z nadmiarem...
a do bejcy piątki dls i 300w i nie było sytuacji żeby było komuś za cicho ... :)
Fajnie to musi z boku wyglądać,2 foteliki z tyłu,dwoje dzieciaków w nich a tu mało sie ziemia nie rozstapi od basu
coś mi się zdaje że mlodo słuch stracą :)
Skomentuj
Skomentuj