Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki wzmacniacz wybrac ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki wzmacniacz wybrac ?

Głosnik BSW154II . Ma isc do autka. Jak wzmacniacz wybrac?? Najlepiej z uzywek... ten monacorek chyba deko za słaby bedzie : http://allegro.pl/item103513589_extr...ka_gratis.html ?? Nie ma to byc niewiadomo co. Ma miec moc która zaspokoii BSW. Jakies typy? :>

154 do auta...szaleniec!
    To go obsłuży wystarczająco http://www.monacor.pl/catalogue-prod...161&SubKtg=317

Skomentuj

To mówisz ze ten BSW da rade w aucie ? :] Heh w sumie wiee ze tan wzmacniacz go obsłuzy bez problemu :) Ale jak na razie przekracza moj budzet :) Co nie zmienia faktu ze budzet zawsze mozna podreperowac

A ewentualnie cos z uzywanych ? :>

Skomentuj

to moze powiedz jaki masz budzet...

Skomentuj

na głosnik + jakies 300 na wzmacniacz (na razie tylko to, o kondensatorze pomysle za jakis czas) :) Nie mowie ze monacor jest drogi czy cos :) ALe szukam tez alternatywy dla niego :)

[ Dodano: 2006-05-15, 11:39 ]
          http://allegro.pl/item102150428_magnat_xcite_600.html a ten np ?? Pasowałby :) Byłoby 300 w RMS :) Na styk dla tego głosniczka chyba :)

Skomentuj

Jak chcesz to kup i się okaże, może będzie alternatywa dla monacora, chociaż wątpie. Monacor jest przynajmniej sprawdzony i napewno zestaw będzie chulał jak należy.

Skomentuj

coolombo, chodzi o to ze ten Monacor ma 500 rms. A głosniczek 250 nominalnej. Boje sie ze go spale Ale skoro tak twierdzicie ze Monacor bedzie najlepszy to doskrobe na niego :) Pozdrawiam :)

Skomentuj

nie wiem po co komu 15' w aucie , ale cóż - Twoje uszy ;]
                Monacor ma 500 rms. A głosniczek 250 nominalnej. Boje sie ze go spale
                wzmak ma realnie nieco mniej - spadki napięcia na zasilaniu w wozie,
                ale prędzej spalilbyś głośnik za słabym wzmakiem, pozatym i tak jak sądze nie będziesz w stanie tego w pełni wykorzystać ...
                Zrobiłem testa ostatnio - lanzar DC 15 w tico, potem w bmw 525, do tego panel 300w i powiem szczerze że wg mnie to po prostu bezsensownie dużo jak do wozu...
                Ale skoro tak twierdzicie ze Monacor bedzie najlepszy to doskrobe na niego
                nie będzie najlepszy, tylko ma niezłą moc przy akceptowalnej cenie, bo jednak są lepsze wzmaki niż monacor ;]
                pozatym monacory mają filtry 1 rzędu co jest bardzo lipne ;]
                ale i tak wolałbym carpowera, niż jakiegoś starego magnata...

Skomentuj

Przy dobrych 12calach zasilonych 200W w wozie, po kilkunastu minutach słuchania na full, boli głowa. Ja nie wiem co kolega chce osiągnąć, bo do normalnego słuchania to jest aż nadto, a do dBdrag za mało, chyba że chodzi o nagłaśnianie osiedla i sprawianie radochy okolicznym dresom. Ja bym troche inaczej rozplanował przeznaczone środki.

Skomentuj

Nie mam rodziny , nie woze wozków itp. Wiec bagaznika nie potrzebuje. Uwazacie ze to za duzo ? Powiem tak : nie lubie kiedy mi czegos brakuje... Przeciez nie bedzie ten glosnik grał nonstop na max :| Dla niego delikatne granie bedzie tym czym dla niejednych głosników walka o zycie. Wiec do normalnego słuchania nie bedzie sie podgłaszac go. Na dBdrag nie zamierzam sie rzucac. Ale na wiekszych zlotach są organizowane np jakies konkurencje na audio itp :) Zawsze wtedy mozna pokazac na co stac ten "przesadny" głosnik :)

takero, Wiadomo ze są lepsze wzmacniacze. Ale z racji tego ze nie mam zandych audiofilskich ambicji dla mnie ten styknie :) Wiec : wzmacniacz wybrany :) Zbieram złotówki na projekt :)

Jak skoncze na pewno nie zapomne opisac prac i wrazen :)

Pozdrawiam

Skomentuj

Powiem tak : nie lubie kiedy mi czegos brakuje...
                      to powiedz jak z resztą pasma ;]

Skomentuj

Z przodu dwudrozne alpiny w desce. I jakies wysokotonówki na słupkach :P Co do reszty : na razie zostanie tak jak jest :) (W b3 nie ma miejsca na lepsze głosniki) . Jesli autka nie zmienie tak jak planuje to zrobie panele drzwiowe pod jakis kickbass. I wmontuje jakies rozsądne wysokotonówki w słupki :)

Skomentuj

czyli bas na +15dB poprostu;]

Skomentuj

Pisałem juz chyba wyzej ze nie mam ambicji audiofilskich ?? :> Wiec równe pasmo przenoszenia raczej mnie nie interesuje ) A + 15 db na basie mozna zlikwidowac w bardzo prosty sposób : zmniejszyc poziam sygnału na wzmacniacz :) Pozatym dzieki za pomoc ale temat był o wyborze wzmacniacza a nie nawracaniu mnie na audiofila :)

Skomentuj

to nie chodzi o audiofilizm tylko o zdrowy rozsądek...
                              pozatym widze że nie jarzysz o co mi chodzi ;]
                              będziesz miał w bagażniku sprzęt do wytwarzania dB - 15cali + 500w wzmaka, co po dodaniu podbicia dołu - niemałego da nam dość sporą liczbe ;]
                              a na przedzie jakieś dwudrożne głośniki i wysokotonówki, a całość napędzana z radia...
                              nie widzisz tu "małej" dysproporcji ?:P
                              ja tu widze cha-ke w kształcie litery U i tyle...
                              bum cyk bum cyk łuuu łubudu bum cyk cyk - tak to będzie grać ;]

Skomentuj

takero, racje masz Juz tak gra :P Ale na razie zrobie tył :P Radyjko nie jest złe :) Daje sobie rade . A jak juz bede miał zdecydowane czy sedan zostaje czy jednak sprzedaje i kupuje coupe to bede wtedy działał z przodem. Teraz po prostu to nie ma sensu :)

Skomentuj

Nosb trzeba było napisać że sprzęt ma napierdalać he he, zaoszczędziłbyś troche sobie i nam czasu. Musze powiedzieć że będzie napierdalać

Skomentuj

coolombo, wreszcie sie zrozumielismy :)

Skomentuj

Ej chłopaki,no co wy?500W to za dużo?A niby dlaczego?Przynajmniej jest solidny zapas i gwarancja że system nie kucnie w ekstremalnych momentach.Wcale nie trzeba grać non stop na full aby wytłumaczyć się z takiej mocy.I nikt mi nie powie że to nieprawda.
                                      Ja mam te 500W i spokojnie zapinałem mds-a intertechnika,AP stx-a,a obecnie polkaudio i jakos nic nie zepsułem jak dotąd i głuchy tez nie jestem.Wole miec 200W zapasu niż 10W niedomiaru.
                                      Ale czasami sprawia to radość jak "przygasze" jakiegoś dresa w wypasionej 25 letniej beemce Fajnie to musi z boku wyglądać,2 foteliki z tyłu,dwoje dzieciaków w nich a tu mało sie ziemia nie rozstapi od basu Trza widzieć miny czeresniaków;]

Skomentuj

Ja tam nie potrzebuje 500w i 15 cali w wozie ;]
                                        w wozie pokroju tikacza styka 8 i 100w i to też z nadmiarem...
                                        a do bejcy piątki dls i 300w i nie było sytuacji żeby było komuś za cicho ... :)
                                        Fajnie to musi z boku wyglądać,2 foteliki z tyłu,dwoje dzieciaków w nich a tu mało sie ziemia nie rozstapi od basu
                                        nie żal Ci dzieci ? ;]
                                        coś mi się zdaje że mlodo słuch stracą :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X