Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz samochodowy + podłączenie w domu .... ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No dobra. Ale "takero" - powiedz mi - jaki byłby koszt budowy takiego wzmaka ???? Ja się na kosztorysach nie znam niestety. Nie musi być to wzmak na nie wiem jakie kolumny. Po prostu musi on napędzić 2 kolumny i jeden woofer ( też nie za mocny ) . Chcę, żeby to grało jedny słowem przyzwoicie. Nad tą 22 też się zastanawiałem, i jednk bardziej nadaje się ona pod subwoofer. Dlatego jak będe budować subik - to wezmę ten głośnik. A co do niskotonowego przetwornika w kolumnach - polecano mi zestaw 18 od STX'a + właśnie ten Tonsil. I tak zrobię chyba .... A subwoofer dam w na 22 albo 17. Zobaczymy, jaki będzie wzmak. Tylko po prostu KTOŚ musiałby ten wzmacniacz zbudować, bo jak sami widzicie - jestem po prostu ciemy w elektronice. Czy ma ktoś jakiś wzmak 2.1 własnej roboty na zbyciu i ile chce za niego ?? Pozdrawiam !

Skomentuj

Zamieszczone przez bartekgib
      zestaw 18 od STX'a + właśnie ten Tonsil. I tak zrobię chyba .... A subwoofer dam w na 22 albo 17
      taa, świetnie - 18 w stereo i 17 na suba :|
      daj 22 conajmniej ,albo i 27 i napędź mostkiem tda.
      taki wzmak groszy kosztować nie będzie - nie ma co się łudzić...
      Najlepiej i najtaniej będzie jak kupisz mostek tda od Irka, 2 końcówki na lm np na allegro lub też od Irka, do tego trafo 250-300va 2 x 24vac i obudowa od starego wzmaka.

Skomentuj

Albo wpadłem na inny - "tańszy" - pomysł. Otóż kupię jakiś wzmak typu stara Unitra i on mi napędzi kolumny. Nawet pojutrze przejdę się po komisach i zobaczę, jakie wzmaki tam mają. A do woofera zrobię wzmcniacz na mostku TDA i wtedy dam STX'a 27. Czy to jest dobry pomysł ? Pozdrawiam !

Skomentuj

pomysl moze byc... ale nie szukaj wzmaka w komisach bo tam maja kozackie prowizje... nie raz 2x drozej... szukaj na allegro;-p

Skomentuj

Ale ja znam faceta w komisie .... Także on może załatwić mi dużo, dużo, dużo .... Pozdrawiam !

Skomentuj

ale co na to twoj tato ?? :twisted:

Skomentuj

IREK odpisał. On robi tylko moduły do wzmków do subwoofer'ów. Dlatego mam pytanie. Czy wzmacniacz dedykowany o mocy 70 watt napędziłby spokojnie głośnik STX 27 czy może nada on się do głośnika 22 ??? Pozdrawiam !

[ Dodano: 2006-09-03, 22:04 ]
                A co mój tata - nie wiem - zobaczy się. Ale da się go jednak namówić. Pozdrawiam !

Skomentuj

70W? zapytaj o mostek tda,120-140W i stx 27,bedzie na jakis czas wystarczajaco.

Skomentuj

Zamieszczone przez bartekgib
                    Czy wzmacniacz dedykowany o mocy 70 watt napędziłby spokojnie głośnik STX 27 czy może nada on się do głośnika 22 ???
                    napewno nie 27 :|
                    kup mostek tda do niej.

Skomentuj

Ja może zamieszczę treść dwóch e-maili od "irka"

- " Robie tylko wzmacniacze do subwoferow a w zasadzie same moduly elektroniczne. Opis w zalaczniku, ceny odpowiednio 63 i 120zl. Wzmacniacze stereofoniczne nie bardzo sie oplacaja wszyscy wola kupic cos uzywanego co ma obudowe a nie plastikowe pudelko.
                      Pozdrawiam IREK "

- " Mowa oczywiscie o wzmaku do samego suba. Wiec do modulow ktore Ci podalem
                      trzeba dokupic trafo i radaitor oraz jakos je machanicznie zmontowac. Opis
                      zalecanych transformatorow w pdf-ie. Kiedys robilem gotowe panele wtedy ceny
                      wynosily 220zl za wiekszy i 130zl za mniejszy.
                      Pozdrawiam IREK "

Jeden wzmak mocniejszy - jeden słabysz oczywiście :-) Ja najlepiej kupiłbym ten słabszy i dał do niego STX'a 22. Najlepsza kombinacja myślę ....

Pozdrawiam !

Skomentuj

no wlasnie nie... mostek tda to minimum...

Skomentuj

120 + 50 zl trafo w castorami + 20 radiator i masz 190 zl za konkretny wzmacniacz:)

Skomentuj

Czyli sam wzmak do woofer'a kosztuje jakieś 190 zł. Do tego budowa woofera na 27 od STX'a to jakieś 100 zł ( jeżeli dodam, że płytę mam, tylko kupić tunel b-r, kabel, itd. - pierdoły ). No to wyjdzie mi jakieś 300 zł za woofer. Muszę się zastanowić i coś posprzedawać z domu, żeby pieniądze były ..... Pozdrawiam !

Skomentuj

Czaruję...
                            X