Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

wzmacniacz do subwoofera do 400 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ditomek, ja się na tym za bardzo nie znam.Wiem tylko tyle,muli i kropka,i żadne ustawienia nie pomagają.Może wynika to z sugerowanego powodu.Nie wiem.

Skomentuj

a co powiecie o tych sharpach 7700 i 8800? na allegro sa za ok 200-300pl. Z tego co znalazlem na forum to jedni chwala inni rugaja... Jedni mowia ze mocne inni ze tylko po 120W (w przypadku 7700 - tak na marginesie - sa dwie wersje z poborem 550W i 650W - czy różnią się czymś poza tym?) na kanal. No i co z jakoscia? ale jesli to ma zasilac suba to chyba powinno byc ok?

Skomentuj

takero Prawdziwe ze sklepu:). Np z akustyka. Czytaj ziom ze zrozuminiem a nie czepiasz się wszystkeigo.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
          Jak chcesz błysnąć to edytuj wikipedie.Wywaliłem durny wpis.

Skomentuj

Nie wiem co tam było ale zapewne wytłumaczeni słowa Prawdziwe. Takero poprosty świruj bo nie jest modem:)

Skomentuj

Carcrusher, sam myślałem a zakupie wzmaka na allegro z przeznaczeniem do napedzania suba.
              Powiem jednak że elektronika Irka chwalona na tymze forum także budzi moje zainteresowanie.
              Rozmawiałem już nawet z Irkiem w celu zakupu samodzielnego końcówki (resztę mam).
              Jest to do zrobienia i wg mnie najlepsze co mozna zrobić.
              Jego wzmacniacz plus filtr z CartonAudio i masz nieza elektronikę. A taki sharp na STKu siedzi.
              W CA można kupić niezły zasilacz. łaczysz jak klocki.
              Ja tak włąsnie zrobię.
              pozdrawiam

Skomentuj

ditomek a możesz przybliżyć temat? co jest złego w STK w por. do tego panelu (poza tym że minimalna impedancja to 8ohm jeśli się nie mylę)? no i najważniejsze to cena - bo taki 8800 kosztuje 300pln i z tego co piszą to 300W na kanał mu niestraszne, a panel irka tylko jeden sub zasili a kosztuje 200pln więcej...

Skomentuj

Jeśli uwazasz że taki STK Ci wystarczy to kupuj.
                  Ja tam wolę normalny wzmacniacz, tym bardziej w subie.
                  w obudowie suba a nie osobno
                  pozatym ja bede napedzial glosnik 4 omowy.
                  pozdrawiam

Skomentuj

STK pracuje tez na 4omach. Nie wiem jak to liczycie ale wzmacniacz na tranzystorach jest tanszy od STK wiec nie bardzo wiem o co chodzi?

To ze te sharpy sa takie tanie to chyba raczej wynika z tego ze to stary zlom. No i prosze nie porownywac panelowego wzmacniacza do suba ze zwykla koncowka mocy bo to troche jak porownanie samochodu osobowego do dostawczego.

Skomentuj

Z tego co słyszałem te sharpy są pod 8ohm only, ale tylko tak słyszałem... Dlaczego nie można osobówki porównać do dostawczaka? jak kogoś nie stać na osobówkę to kupi dostawczaka - też go dowiezie tam gdzie chce, a w trudnym terenie nawet dalej.
                      Pomijając kwestię aplikacji danego sprzętu - jeśli potraktować oba wzmaki i suby jako czarne skrzynki które mają grać, to jaka będzie różnica od strony słuchacza pomiędzy dużo lepszym, dobrze zaprojektowanym pod takie a nie inne zastosowanie, ale też droższym panelem na tranzystorach, a shitowatym sharpem8800 na STK?
                      P.S. nawiązując do motoryzacji - to że używane Jaguary sa takie tanie to też znaczy że to złomy są? :wink:

Skomentuj

tak jest, Jaguary to zlomy, chyba ze mowisz o tych najnowszych :), ale stare to sa zlomy, co chwila cos siada , wszedzie sa takie opinie, no ale to nie forum o motoryzacji

Skomentuj

Kiedyś używałem STK4050 do napędu suba na 4R. STK w subie radził sobie b.dobrze, tak samo dobrze jak wzmak na tranzystorach o podobnej mocy, kwestia odpowiedniego obniżenia zasilania tak aby wyciągał 200W/4R.

Skomentuj

Czaruję...