Witam, czy są dostępne pdfy do zrobienia płytki uniampa150 V2 ? Na stronie P. Irka jest V1, tutaj przejrzałem kilkadziesiąt stron i nie znalazłem. Wiele osób ma te płytki ze wspólnego zamówienia, a ja mam już wycięty laminat, mógłbym prosić o podanie linka? Pozdrawiam.
Witam, czy są dostępne pdfy do zrobienia płytki uniampa150 V2 ? Na stronie P. Irka jest V1, tutaj przejrzałem kilkadziesiąt stron i nie znalazłem. Wiele osób ma te płytki ze wspólnego zamówienia, a ja mam już wycięty laminat, mógłbym prosić o podanie linka? Pozdrawiam.
Nie ma... Chcesz v2 musisz kupić od Irka, ogólnodostępna jest v1
Od czego zależy wielkość napięcia stałego na wyjściu i czy da się je jakoś zmienić?
Ja mam na wyjściu 22mv w prawym kanale i 59mv na lewym kanale. 59mv wydaje się trochę dużo.
Nie jest za dużo. Napięcie stałe na wyjściu zwykle zależy od tranzystorów wejściowych, po dwie pary 546/556. Może je wymieniać do skutku, ale 58mV to nie jest dużo. Są tacy co po złożeniu Uniampa mają na wyjściu napięcie zasilania, czyli ok 50V :)
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
To nie jest kwestia zamiany, te trany w zupełności wystarczają, po prostu elementy mają rozrzut, można je parować, ale czy to ma sens? Ja bym się nie przejmował.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Witam. Właśnie dotarłem tu po przeczytaniu wszystkich postów w tym temacie :-). Czy planuje ktoś zbiorowe zamówienie na płytki do UniAmp-a v2 bądź kity? Zastanawiam się gdzie mogę kupić PCB. Pisałem do irka ale jest chyba mocno zajęty :-) Potrzebowałbym 4 szt.
Możesz napisać na maila, tam częściej bywa, do mnie właśnie przyszły płytki łącznie z barwą, selektorem i uniazabem. Tylko nie wiem czy mogę maila udostępniać...
Za części na kit by trochę wyszło, pewnie z hakiem 200zł z PCB i radiatorem. Wczoraj zamawiałem kondensatory do Univ2 to 60zł (Low ESR wszystkie :) ) wyszło za nie, 30zł drobinca i 50zł tranzystory.
Przy grupowym zamówieniu większej ilości elementów taniej wychodzi, to normalne, ale też kondensatory kupiłem lepsze Nichicony, Jamicony itp. i parowane BJTki. Kupując na allegro elementy bierze się po kilka sztuk także taniej by wyszło pojedynczo.
Skomentuj