Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Irku myśle ze pamiętasz:) Ja jak i cała Polietchnika czekamy.

Skomentuj

A to poprosze najpierw do akceptacji plan badan i pomiarow :)

Skomentuj

w tym tygodniu postaram sie dostac termin na pomiary wzmacniaczy na audioprecision

Skomentuj

U mnie od tygodnia śmiga już uniamp od Irka.

Skomentuj

myślę że warto przykleić i wyczyścić ze zbędnych postów co zaraz uczynie :P

Skomentuj

Ja juz Uniampa mam i gra.

Trafo 2x21vac 160 W, obok lezy 2x36vac 250va toroid.Trza odwinac o ten 1-2 v.

Porownanie mam tylko do unitry w tej chwili,wiec bez sensu porownanie ale niech bedzie...

-Uniamp ma wysokie tony w przeciwienstwie do unitry.
              -Lepsza kontrola na niskich tonach ale mniej basu-w unitrze byl korektor ,i choc na 0 bas ustawiony był to i tak go wiecej było.
              -Srednie i wysokie tony sa wyrazne i szczegółowe-slychac jednak duzo wiecej chocby sluchajac metallica.

Dziekuje.

[ Dodano: 2007-04-13, 23:07 ]
              Powiedzcie jeszcze ,co myslicie o tym zeby podpiac trafko 2x36vac ,jalowo (mierzone).
              Wychodzi na to ze na kondach bedzie ~ 50,5 V ... w sieci mam teraz 232-236v wiec wyszlo by 51,5v , wytrzymaja kondy? niebedzie to zaduzo dla wzmaka?

Skomentuj

jak ta Pany pomiary ?? uchylcie rabka tajemnicy ;]...

Skomentuj

irek pow. kiedy dasz dokumentacje tak mniej więcej bedzie w tym roku :twisted: bo nie ma nic nowego na diy do składania a znasz ten wzmak SC480 pow lepsze to od symka bo nikt tego nie umie porównać
                  Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

WTF? jakies krotkofalowki kur.... mi lapie !

[ Dodano: 2007-04-22, 22:30 ]
                    DZISIAJ ZNOWU!Co zrobic zeby wzmocnic ten sygnal? slychac dosc cicho... chce wiedziec kto i oczym mowi!

o tej samej porze..co wczoraj...

[ Dodano: 2007-04-22, 22:45 ]
                    dodam ze slychac to tylko na jednym kanale.

Skomentuj

a podlaczyles masy do obu wejsc?

Skomentuj

tak.

Skomentuj

Tasior, nie obraź sie ale Ty to "psujok" jesteś chyba.Może mniej energii a więcej rozsądku?Tak na spokojnie...zara mnie chyba opiepszy ale nie o to mi biega :neutral:

Skomentuj

Pewnie trafo masz zepsute :)
                            Z tego co sie nasluchalem to byc nawet metalowa kulke zepsol :)

Trafo 2x21V to nawet do TDA jest za kiepskie i nie gwarantuje ze UniAmp bedzie dzialal przy tak niskim napieciu.

Skomentuj

co ja zepsulem ? :|

pozatym jak niechce ogromnej mocy to dalem mniejsze trafo...
                              i nie tylko ja takie daje.
                              Pozatym wzmak sie duzo mniej grzeje (mowie o GC).

Lezy trafo 2x36vac 250 va ale zaduzo napiecia,a tak jest owiniete ta folia ze bym musial szlifiera ja rozciac zeby nei zajelo mi to pol dnia :mrgreen:

Irku ,te 2x36vac bedzie zaduzo prawda? trzeba by odwinac te pare zwoi,albo wymienic kondy na 63v? Czy tranzystory wytrzymuja takie napiecia?

Pozdrawiam

Skomentuj

tranzystory to wytrzymaja +-115V ale pierwsze rozleca sie elektrolity i mkt choc te ciezko uszkodzic.

Musisz podlaczyc to trafo do jakiegos nieobciazonego zasilacza i jak na kondech bedzie mniej niz +-50V to sie nada. Ja mam trafo 2x35V i na elektrolitach jest jakies +-45V wiec mysle ze 2x36V to nie problem. Problemy sie pojawiaja jak mieszkasz blisko transformatora energetycznego i masz w gniazdku 245V.

Co do obioru radia to trzeba najpierw ustalic czy sciaga przez kable sygnalowe czy przez zasilanie. Jak bedzie radyjko grac to odlacz przewody sygnalowe i posluchaj czy przestalo. Jesli nie to trzeba pobawic sie zasilaniem na poczatek 220nF 275V AC na pierwotne trafa a na wtorne 2x470nF/100V.

Skomentuj

OK.
                                  Zaraz zmierze ile V mam w gniazdku ale mierzylem niedawno (wieczorem) i bylo cos 232-238v.
                                  Trafo tez pomierze i dam znac co i jak.

Dzieki.

[ Dodano: 2007-05-04, 16:36 ]
                                  co do stacji transformatorowej... jest obok w bloku haha :mrgreen:

Skomentuj

Miałem ostatnio okazje być u Tasiora i słyszałem tych krótkofalowców :) Co do samego wzmaka to wykonanie eleganckie, sama końcówka ma moc w sobie.

Skomentuj

hallo ... juz druga sesja sie zbliza a obiecanych testow nikt nie przedstawil... cos chyba nie wypadly pomyslnie

Skomentuj

Zamieszczone przez piok
                                        cos chyba nie wypadly pomyslnie
                                        raczej nie doszly do skutku ;]

Skomentuj

irek, to kiedy można się spodziewać publikacji UniAmp`a w jakims magazynie ?? bo chyba predzej nam go nie pokazesz...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X