Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pawel S., spokojnie...
    Wszystko w swoim czasie - narazie odbywają się testy i niewykluczone że będą wprowadzane modyfikacje i eliminowane błędy.

Skomentuj

Jak tam sesja chlopaki ?
      Bo ja juz w piatek koncze, w przyszly tygodniu moglibysmy sie wybrac na testy ;-)
      Jezeli znajdzie sie obciązenie to jeszcze moglbym dorzucic wzmak estradowy 2x700W (dosc tani wiec chetnie bym sprawdzil jak tam jego realna moc;>)

Skomentuj

bprzem, takiego mocnego wzmaka raczej nie pomierzymy jesli chodzi o moc , gdyz sztuczne obciazenie ( ktore btw imituje przebieg impedancji prawdziwego glosnika) wytrzymuje tylko 100 - 150W . oczywiscie z pozostalymi parametrami nie bedzie problemu.

co do terminow, to dopiero po rozpoczeciu nowego semestru bede mogl sie umowc z technikiem w laboratorium, czyli realny termin zaczynalby sie ok 1 marca . w czasie sesji nic sie nie da na moim wydziale zalatwic:/

irek, czy udostepnisz komus z ekipy z Wrocka swojego wzmaka do pomiarow?

Skomentuj

te pomiary moge przeprowadzić - mam obciązenie do 800W od 2 do 16 ohm :)

Skomentuj

Na razie jest tylu chetnych na wzmaka ze wszystkie plytki sa juz rozgospodarowane. Wiec nie wiem jak bedzie z wysylaniem wzmaka na pomiary czy testy. Jak nie bedzie problemow ze wzmakiem to udostepnie dokumenatcje i wtedy kazdy bedzie mogl zlozyc sam wzmaka i go sam testowac.

Skomentuj

a kiedy to nastąpi a tak wogule to ty go ile iusz testujesz od początku pozdro
              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

osobiscie nie gram na zadnym uniampie stereo, wszystko co zrobie idzie do ludzi na testy. Na razie wzmak maja trzy osoby i jak pozbede sie wszystkich prototypow to bedzie wiadomo czy uklad jest ok.

Skomentuj

a ile ci jescze zostało ale gra to jakiś porządznie a i mam pytanie do ireka co lepsze ss300b czy symasym bo mam taki dylemat

Skomentuj

Ile mocy ma ss300b a ile symasym?

Skomentuj

ss300b ma troszke więcej od symka masz linka do ss300b http://silversound.info/pa300.html#index.html bo niewiem co zbudować bo 2wa odrazu o nie zabardzo pozdro

Skomentuj

zrob lepiej symasyma bo na schemacie ss300 konstruktor nawet nie umie dobrze wstawic potencjometru do regulacji pradu spoczynkowego. Z koncowkami na opampach sa zawsze klopoty.

Skomentuj

ok postaram się dzięki irek wiedziałem że z tym ss300b jest coś nie tak :grin:

Skomentuj

A jest mozliwosc zakupienia gotowego uniampa?

Skomentuj

W tej chwili sprawa sie przedluzyla ze wzgledu na brak miedzi w calej polsce. Przez co nie mam jeszcze transformatorow zasilajacych.

Dokumentacja na pewno bedzie wiec cierpliwosci.

Skomentuj

nik156 zamiast prosić wpisz w google KSA100 albo elektor i masz prawie dokładnie to samo. Sam irek mówił że opierał się na konstrukcji Krell.

Skomentuj

Nie opieralem sie na Krelu tylko napisalem ze ma taka sama topologie ukladowa. Takie uklady maja prawie wszystkie wzmaki car audio.

A miedzi zabraklo, producent nie wykonal mi traf a ja nie moglem wyslac wzmakow na testy do ludzi. Wiec czekam na trafa, potem wysle wzmaki i poczekam na uwagi. Jak jakies beda to zrobe poprawki no i bedzie gotowy sprawdzony projekt.
                                  Na razie 4 wzmaki chodza u ludzi (mam nadzieje ze chodza).

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                                    (mam nadzieje ze chodza).
                                    oj chodzą chodzą :P

Skomentuj

Moge liczyc na jedna sztuke do testow?

Skomentuj

Na razie wszytkie prototypy sa zamowione.

Skomentuj

Irku czekam z niecierpliwoscia na ten wzmak By chyba odmówie sobie symsym na zecz uniampa Pewnie zmiesiac trzeba bedzie poczekac na wzmak schema badz gotowe wzmaki;>

Skomentuj

Czaruję...
                                          X