Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie poleciłem tylko zaproponowałem, ale dobrze wiedzieć, mam nadzieję, że inne projekty z w/w strony są OK bo już mam pcb pod cyfrowy potencjometr i odbiornik RC5...

Skomentuj

Szczerze mówiąc to wszystkie projekty z tej stronki wyglądają troszkę amatorsko i nie jestem do nich przekonany choć człowiek ma na pewno sporą wiedzę.

Co do projektów Irka...
      Wie ktoś może czy posiada on zaprojektowany układ włącznika oraz soft startu transformatora + płytki do tego?

Skomentuj

Tanner odbiornik RC5....
        a masz COM-a w kompie?

Skomentuj

Mam pytanko.

Czy ktoś słucha/słuchał uniampa pod focalami?

Skomentuj

A co masz focale? Niedlugo wroci do mnie prototyp to Ci moge pozyczyc na odsluchy.

Skomentuj

Witam,
              planuję wstępnie rozmieszczenie elementów wewnątrz obudowy i skleciłem coś takiego...
              Co by tu poprawić?

Będę wdzięczny za sugestie.

Radiator mogę dociąć na dowolny wymiar. Wysokość żeberek 5cm.
              Wymiary obudowy 36cm x 26cm x 8cm wysokość a radiatora ponad 40cm na 8cm.

Skomentuj

4x 5k5211 + 2xtc90k

z tego co pamiętam

ps chętnie sprawdzę co i jak z tymi fokami

Skomentuj

Zamieszczone przez davitxx
                  Witam,
                  planuję wstępnie rozmieszczenie elementów wewnątrz obudowy i skleciłem coś takiego...
                  Co by tu poprawić?
                  Obrazek

Sterownik powinien być raczej przy wskaźnikach (chociaż to już poza torem audio więc...) nawet w pająku. I rada jaką też dzisiaj dostałem: gniazda kolumn za blisko trafa.

Skomentuj

dan124, nie spiesz sie tak. Ten Uni wraca z testow juz 3 czy 4 tygodnie minimum :wink:
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez krasz1
                      Zamieszczone przez davitxx
                      Witam,
                      Co by tu poprawić?
                      Obrazek

Sterownik powinien być raczej przy wskaźnikach (chociaż to już poza torem audio więc...) nawet w pająku. I rada jaką też dzisiaj dostałem: gniazda kolumn za blisko trafa.
                      Z tym sterownikiem przy wskaźnikach to faktycznie racja, przy okazji... ma ktoś dobrze działający schemat sterownika wskaźnikami analogowymi na jakimś wzmacniaczu?
                      Co do gniazd kolumnowych... będzie ciężko ale spróbuję je przesunąć na środek...
                      Muszę zrobić nową tylną ściankę...
                      Pozdrawiam i proszę o podpowiedź co do wskaźników.

Skomentuj

davitxx, mam jeden schemat, sprawdzałem - działa excelente. Ma charakterystykę logarytmiczną, więc powinien zadziałać w pełnym zakresie mocy z widocznym skutkiem.
                        Nie jest mojego autorstwa.

http://yfrog.com/42vumeterg

Skomentuj

Świetnie się składa bo mam PRki 22k na stanie :) + większość gratów.
                          Jakieś małe pcb się zaprojektuje i będzie ok :)

Skomentuj

davitxx, ja już zaprojekciłem jedną. Jak coś mogę Ci podesłać.

Skomentuj

krasz1, też bym był chętny na wzór PCB :mrgreen:

Skomentuj

Jeśli możesz to wrzuć na forum bo czuję, że wiele osób skorzysta. Jeśli nie chcesz się aż tak dzielić to zapodaj na PW.
                                Z góry dzięki.

Skomentuj

Jakby wstawić do tego jakiś dzielnik napięcia czy stabilizator by zasilać układ z trafa Uni byłoby jeszcze lepiej i sam bym skorzystał.. :wink:

Skomentuj

No właśnie moja płytka jest zasilana z zasilacza końcówki, ograniczona rezystorem i diodą zenera.

Skomentuj

To wrzuc jak mozesz projekt pcb :wink:

Skomentuj

Spokojnie poczekam mam czas

Skomentuj

Ma ktoś gotowy układ soft startu trafa?
                                          Mam schemat ideowy i zastanawiam się czy robić z tego płytkę. Nie mojego autorstwa.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X