Zmierzylem to właśnie na kablach z zasilacza które szły do zasilania preampa...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
UniAMP by Irek - pierwsze testy i odsłuchy :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Możesz rację. Ponieważ mierzyłem między tymi dwoma przewodami które szły do preamp-a i wychodziło 50V a nie mierzyłem żadnego z nich względem zera. Chyba wykorzystam tą płytkę zasilania z Rotela która już była jako zasilanie do preamp-a. Albo przerobię ją wywalając to co zbędne. I zostawię to co jest potrzebne do zasilania preamp-a.
Skomentuj
-
Witam Was Serdecznie
Mam mały problemik. Po włożeniu uniampa do docelowej obudowy i pierwszym odpaleniu częściowo zfajczyły mi się rezystory R1 i R4 oraz R84 i R86. Uniamp jednak ruszył ale dźwięk był jakby pozbawiony głębi i mocy, był płaski,dodatkowo dość mocno się grzał. Po jakimś czasie wymieniłem owe rezystory, dźwięk poprawił się wraz z grzaniem się radiatora poprawiły się na plus. Po jakimś czasie Uniamp znowu zaczął grać płasko, jakby ubyło mu mocy, radiator się nie grzeje jak w poprzednim przypadku. Ponowna wymiana rezystorów nie pomogła. Gdzie szukać przyczyny problemu? Ma ktoś pomysł?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaUni ma kpl zabezpieczeń na pokładzie, nie potrzebujesz unizaba.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Można się jeszcze tak ratować, ale brakuje zdjęć https://web.archive.org/web/20160304...da.eu/uni.html
Skomentuj
-
Nie miałem jakichś wybitnych preferencji jeżeli chodzi o zabezpieczenie. Ta płytka skojarzyła mi się jeszcze z czasu jak zamawiałem tą do uniego. Irek na szczęście mi odpisał, że jeszcze jakaś mu się uchowała :) Jeżeli chodzi o trawienie płytek to jeszcze tego nigdy nie robiłem. Dopiero niedawno postanowiłem, że spróbuje swoich sił w tego typu projektach.
Skomentuj
Skomentuj