Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zasilacz 0-14,4V 0,1-40A ile takie cos moze kosztować

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zasilacz 0-14,4V 0,1-40A ile takie cos moze kosztować

Już dość dawno zrobiłem zasilacz regulowany 0-15V 0.1-40A i przestał mnie zadowalać poprostu z dwóch powodów. Pierwszy najmniej ważny jest cieżki bo jest obarty na transformatorze toroidalnym (3,5kG) cyły zasilacz jakies 5-6Kg. Drugi sprawa to to że jest zasłaby właśnie kończe projektować nastepny zasilacz 0-15V 0-160A 0-80V 0-15A oczywiście impulsowy. Ten sie bardziej przyda do testowania wzmacniaczy głównie z tego powodu ze bede mógł odpalic samą koncówke bo zasilacz bedzie miał max +/-80V.

I stary zasilacz chce sprzedać tylko niewiem ile to jest warte. Pewnie Irek badz Igod beda wiedzieli ile taki cudo moze kosztować w sklepie. Oczywiście zasilacz ma wbudowane cyfrowy woltomierz (3cyfry) i amperomierz (4cyfry). Zasilacz jest stabilizowany.

Elektornika i akustyka to jest hobby :)

Nie wazne ile takie cos moze byc warte. Sprzedajesz-podajesz cene. Chesz sprzedac szybko to cena musi byc niska, chcesz zarobic a na czasie Ci nie zalezy to dajesz cene wysoka. Zainteresowani kupnem sami Ci wytknal rozne rzeczy ktore beda rzutowac na cene.
    Pozdro
    Dexter

Skomentuj

za słaby :))) hehe i to stabilizowany to wielkość prawie jak sub 30litrów
      Sprzedaj jakiemuś maniakowi sprzętu caraudio, aby mógł w domciu sobie podłączyć :P

Skomentuj

A mialem jakis czas temu klienta na taki zasilacz i obiecalem mu ze kiedys go wykonam :) Nie wiem tylko czy jako stabilizator impulsowy i zwykle trafo czy calosc jako zasilacz impulsowy.

Skomentuj

Grzesio Zasilacz niejest taki wielki ma wymiary 29x26x12 czyli tylko 9 litrów

Skomentuj

Najlepsze sa te "szkolne" - prawie jak mala szafa :)

Skomentuj

mam taki w szkole złomowali to wziąłem co ma iść na śmietnik :P ma ładne trafo i wentylator z 15 cm średnicy a radiatory a ile waży.....

Skomentuj

Czaruję...
              X