mysle ze mozemy rozlozyc na raty:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
AL-37 GainClone na LM3886TF Brumi
Collapse
X
-
ech gdyby wszystkie problemy byly tak proste do rozwiazania. Dla niektorych te dwa kabelki to nie zrozumiale cuda a dla mnie to kilka sekund myslenia. Ale sa rzeczy ktorych i ja nie jestem w stanie rozwiazac ale kiedys sie naucze mam nadzieje ze El_liero po tej nauczce tez zacznie sie uczyc i nastepnym razem pomysli troche dluzej.
Skomentuj
-
no to ja już chce pobrać lekcję:
Jak to się stało ze twoja poprawka zmieniła wszystko?
Masa (czerwony) i tak jest połączona ze wszystkimi tymi punktami co była wcześniej, równie dobrze mogła by biegnąc w skrócie ( żółta ) czyli tak jak było na początku, i nie czaje tego.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...561dfa053.html
Skomentuj
-
Jedna lekcje juz dostales a wnioski powinienes wyciagnac juz sam teraz minie troche czasu zanim zasluzysz na cos bardziej pouczajacego.
A najlepiej jak pomyslisz sam, najpierw uswiadom sobie ze kazde polaczenie to jakas rezystancja gdzie przeplywajacy prad powoduje odkladanie sie napiecia. Akurat w tym przypadku duzy prad ladowania kondensatorow powodowal spadek napiecia na sciezce masy ktory trafial na wejscia wzmacniacza i byl przez niego dalej wzmacniany.
Skomentuj
-
To jeszcze nic, w lampach to dopiero sa jazdy...Niby jeszcze prostsza aplikacja, a przesuniecie drutu o 2 cm w lewo czy w prawo robi spora roznice. Kiedys w Elektronice Praktycznej (zdaje sie) bylo o tym, temat podzielony na kilka numerow (np na temat petli masy). Moglbym kiedys rzucic na skaner dla forumowiczow, ale to troche lamanie praw autorskich :roll: Ale co tam, jak odkopie to dorzuce do tematu, przyda sie niejednemu :)
Skomentuj
-
Pewnie to co innego, niż amigowiec miał na mysli, ale też dobry art
http://rapidshare.com/files/59038331/masa.pdf
Skomentuj
-
Zamieszczone przez irekAltron to firma co robi kase na naiwnych a sama nie ma zbytnio pojecia o elektronice szczegolnie audio co widac na tym przykladzie.
Skomentuj
Skomentuj