Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AL-37 GainClone na LM3886TF Brumi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mysle ze mozemy rozlozyc na raty:)

Skomentuj

... ( specjalnie to robią ) :razz:

:diy:

Skomentuj

ech gdyby wszystkie problemy byly tak proste do rozwiazania. Dla niektorych te dwa kabelki to nie zrozumiale cuda a dla mnie to kilka sekund myslenia. Ale sa rzeczy ktorych i ja nie jestem w stanie rozwiazac ale kiedys sie naucze mam nadzieje ze El_liero po tej nauczce tez zacznie sie uczyc i nastepnym razem pomysli troche dluzej.

Skomentuj

no to ja już chce pobrać lekcję:

Jak to się stało ze twoja poprawka zmieniła wszystko?

Masa (czerwony) i tak jest połączona ze wszystkimi tymi punktami co była wcześniej, równie dobrze mogła by biegnąc w skrócie ( żółta ) czyli tak jak było na początku, i nie czaje tego.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...561dfa053.html

Skomentuj

Jedna lekcje juz dostales a wnioski powinienes wyciagnac juz sam teraz minie troche czasu zanim zasluzysz na cos bardziej pouczajacego.

A najlepiej jak pomyslisz sam, najpierw uswiadom sobie ze kazde polaczenie to jakas rezystancja gdzie przeplywajacy prad powoduje odkladanie sie napiecia. Akurat w tym przypadku duzy prad ladowania kondensatorow powodowal spadek napiecia na sciezce masy ktory trafial na wejscia wzmacniacza i byl przez niego dalej wzmacniany.

Skomentuj

Znam sie na elektronice jak na szydelkowaniu, ale jak byk widac ze masa wychodzi teraz z jednego punktu gwiezdziscie.

Skomentuj

To jeszcze nic, w lampach to dopiero sa jazdy... Niby jeszcze prostsza aplikacja, a przesuniecie drutu o 2 cm w lewo czy w prawo robi spora roznice. Kiedys w Elektronice Praktycznej (zdaje sie) bylo o tym, temat podzielony na kilka numerow (np na temat petli masy). Moglbym kiedys rzucic na skaner dla forumowiczow, ale to troche lamanie praw autorskich :roll: Ale co tam, jak odkopie to dorzuce do tematu, przyda sie niejednemu :)

Skomentuj

Przyda sie przyda, czekamy...

Skomentuj

Pewnie to co innego, niż amigowiec miał na mysli, ale też dobry art

http://rapidshare.com/files/59038331/masa.pdf

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                      Altron to firma co robi kase na naiwnych a sama nie ma zbytnio pojecia o elektronice szczegolnie audio co widac na tym przykladzie.
                      Prawda jest taka ze ten gostek ktory projektowal te uklady siedzi teraz za granica. Jego kumpel ktory prowadzi sklep z jego projektaki jako zestawy kompletnie nic o nich nie wie, nie ma nawet pojecia jak czytac schematy . Dla mnie osobiscie porazka

Skomentuj

Czaruję...
                      X