Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Polećcie mi sklep www z toroidami.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Polećcie mi sklep www z toroidami.

Chce kupić trafo toroidalne i nie wiem w którym sklepie na necie najbardziej się opłaca składać zamówienia.
    Trafo ma zasilać koncówkę mocy, koniecznie musi być to trafo ekranowane magnetycznie i elektrycznie czyli typu AUDIO? Czy zwykły starczy ?

www.toroidy.pl

Skomentuj

poltrafo
      noratel

Skomentuj

no to koniecznie musi byc ekranowany czy nie koniecznie bo cos widze ze sam nie wiesz co chcesz?
        Ekranowanie to sie przydaje w gitarowych lampowych wzmacniaczach mocy.
        Najpopularniejszy sklep to toroidy.pl ale nie polecam, noratel i poltrafo nie sprzedaja detalicznie no chyba ze przezemnie to moge cos zalatwic. Zamiast na toroidy.pl wolalbym kupic breave u piekarza czy gdzies indziej, przynajmniej zalewaja zywica w standardzie a nie kaza placic.

Skomentuj

Polecam telto. Toroidy.pl radze unikac:0 Ot taki audiofilski producent:)

Skomentuj

Irek Jasne że nie musi być ekranowane.

Ma tylko spełniać podstawowe wymagania i pracować cicho, no poprostu ma się nadawać.
            Bedzie on wykorzystany do końcówki na tranzystorach, żadne lapmy.

Przetrzepie te firmy co wyzej podaliście, jaką mają ofertę. Ewentualnie Irek na PW się odzwę pogadać.

Aha dodam, że trafo będzie skłądane na specjalne zamówienie o wybranych przeze mnie uzwojeniach wtórnych. Czy poltrafo, noratel, piekarz robią takie ?

Skomentuj

DTW, INDEL, TELTO, ZATRA, ELTI, TORAL ITP

Skomentuj

Telto, indel czy toral (elti) tez nie zalewaja zywica, telto zdecydowanie odradzam ze wzgledu na zle nawiniete uzwojenia! Robia wielka przerwe w uzwojeniu co drastycznie podnosi pole rozproszenia.

noratel, poltrafo czy piekarz nie robia traf na zamowienie dla detalistow.

Skomentuj

indel
                  toral
                  poltrafo
                  noratel
                  DTW,
                  ZATRA,
                  ELTI,

u kogo z tych najlepiej zamówić trafo ? ale noratel i poltrafo ponoć nie robią dla detalistów...

Skomentuj

indel tez nie robi probek dla detalistow tak jak zadna inna firma.
                    telto i toroidy.pl robia na zamowienie. toroidy doliczaja ok 6zl za nietypowe napiecie i 6zl za zalanie zywica i pewnie jeszcze cos za kilka uzwojen.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                      noratel i poltrafo nie sprzedaja detalicznie no chyba ze przezemnie to moge cos zalatwic.
                      Moze kolega irek zechce zrealizowac zbiorowe zamówienie ??

Osobiście pisał bym sie na to potrzebuje 2 toroidy, znajdą sie jeszcze jacyś inni chętni na zamówienie??

Pytanko:
                      Noratel i poltrafo, zalewaja żywica w standardzie czy nie??

Skomentuj

Zamieszczone przez ŁukaszN
                        Moze kolega irek zechce zrealizowac zbiorowe zamówienie ??

Osobiście pisał bym sie na to potrzebuje 2 toroidy, znajdą sie jeszcze jacyś inni chętni na zamówienie??
                        a znajdziesz kilka-kilkanascie osob chetnych na identyczne trafa??

Skomentuj

dobra ostateczna decyzja:
                          tyle firm mi podsuneliście, ale niektóre nie robią dla detalistów, a inne źle robią swoją robotę...

czyli i tak tylko toroidy.pl mi zostaje hee ?

Skomentuj

czyli i tak tylko toroidy.pl mi zostaje hee ?
                            Tak. :)

Tutaj jest tak, że każdy zna 10 firm, które sprzedają trafa, a każdy i tak kupuje na toroidy.pl :P

Skomentuj

Ja kupowałem w toroidy.pl i nie narzekam. Co prawda nie wyszło najtaniej - 200W @ 2x28V z mocowaniem ok.100zł z przesyłką, ale przynajmniej trafko miałem na drugi dzień :) Miałem farta bo akurat takie jakie potrzebowałem mieli na magazynie. Trafo porządnie wykonane.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                                Trafo porządnie wykonane.
                                szczególnie że jak brałem jakieś nietypowe uzwojenie , albo nawet typowe - 2x24vac to była przerwa w uzwojeniu na pare cm :|
                                Zamiast pisać o wykonaniu, które nie wiem jak musiałoby wyglądać żebyś miał powód napisać że porządnie wykonane nie jest , napisz coś o jego sztywności ;]

Skomentuj

W moim trafie zwoje są bardzo dobrze nawinięte, nie latają, nie ma jakiś dużych przerw, wszystko w normie. Po włączeniu chodzi bardzo cicho, także nawet we wzmaku w otwartej obudowie praktycznie go nie słychać.

Skomentuj

Zamieszczone przez El_liero
                                    czyli i tak tylko toroidy.pl mi zostaje
                                    Zostaje jeszcze breve i to chyba będzie lepszy wybór, no chyba ze chcesz jakieś trafo niestandardowe.

a znajdziesz kilka-kilkanascie osob chetnych na identyczne trafa??
                                    Nie miałem na myśli koniecznie identycznych ale jak by sie znalazło pare osób chętnych na jkieś tam trafa to moze irek załatwił by odrazu troche taniej i każdy z osobna nie musiał by zawracać mu głowy

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                                      Tutaj jest tak, że każdy zna 10 firm, które sprzedają trafa, a każdy i tak kupuje na toroidy.pl :P
                                      heehhehehe :mrgreen:

[ Dodano: 2008-01-01, 15:34 ]
                                      Zamieszczone przez ŁukaszN
                                      Zostaje jeszcze breve
                                      tylko że to ma być trafo na zamówienie o ustalonych przeze mnie uzwojeniach wtórnych.
                                      ostateczne pytanie:

toroidy czy breve ? chyba że ktoś jeszcze potrafi mi jakoś pomóc, podpowiedzieć.

Skomentuj

Zamieszczone przez bart210
                                        Po włączeniu chodzi bardzo cicho, także nawet we wzmaku w otwartej obudowie praktycznie go nie słychać.
                                        W tych czasach chyba ciężko o głośne trafo :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X