Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowa końcówka mocy Matronix

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowa końcówka mocy Matronix

Witam.

Chciałbym przedstawić wam nowy pomysł Marcina, który możliwe, że zaspokoi wasze zapotrzebowanie na dźwięk.

Aktualnie dysponuję specyfikacją techniczną, zdjęciami i rozwiązaniami konstrukcyjnymi, kwestia jakości dźwięku narazie nie powinna być poruszana, ponieważ tę sprawę rozwiążą testerzy, którzy w niedługim czasie otrzymają końcówkę do testów.

[center:f9b885c67b]Dane:
    Pasmo przenoszenia: 3Hz – 250KHz
    Współczynnik zawartości harmonicznych (THD): 0,008%
    Znamionowe napięcie wejściowe (RMS): 1V
    Znamionowa moc wyjściowa przy obciążeniu 4Ohm (2x44V): 120W RMS
    Znamionowa moc wyjściowa przy obciążeniu 4Ohm, THD=10% (2x44V): 150W RMS[/center:f9b885c67b]

[center:f9b885c67b]Widok z góry[/center:f9b885c67b]
    [center:f9b885c67b] [/center:f9b885c67b]

[center:f9b885c67b]Widok z boku[/center:f9b885c67b]
    [center:f9b885c67b][/center:f9b885c67b]

[center:f9b885c67b]Widok na tranzystory[/center:f9b885c67b]

[center:f9b885c67b]Widok z dołu[/center:f9b885c67b]

Chciałbym Was prosić o wszelkie sugestie co zmienić i co Wam się podoba w tym nowym wytworze :smile:
    Pozdrawiam!

aaaa to juz wiem co to jest
    widzialem wczesniej fotki ale be opisu...
    w jakiej formie to bedzie sprzedawane? tylko jako koncowka czy jako caly panel?
    i jaka jest przyblizona cena?

fajnie to wyglada ale mam wrazenie ze elementy niesa zbyt dobrze rozmieszczone (wejscie, ARK)
    i czy to jest sama koncowka mocy??

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      w jakiej formie to bedzie sprzedawane? tylko jako koncowka czy jako caly panel?
      Obie opcje będą dostępne.

i czy to jest sama koncowka mocy??
      Dokładnie, sama końcówka z zabezpieczeniami.

Skomentuj

Zamieszczone przez D@nielo
        kwestia jakości dźwięku narazie nie powinna być poruszana, ponieważ tę sprawę rozwiążą testerzy, którzy w niedługim czasie otrzymają końcówkę do testów.
        a kto bedzie na liscie testerow??

Skomentuj

Mam nadzieje że osoby które można uważać za bezstronne, mam nadzieje również że ktoś z wawy też dostanie to na testy :P

Chciałbym Was prosić o wszelkie sugestie co zmienić i co Wam się podoba w tym nowym wytworze :smile:
          Pytasz się Ty czy matr(on)ix ? :)

Tak na pierwszy rzut oka to nie podoba mi się beznadziejny sposób przymocowania tranów do radiatora, ten kątownik staje się wąskim gardłem całego chłodzenia.
          Chyba nie jest wielkim problemem zrobić to w tradycyjny sposób...

Tak naprawdę to Ty nam powinieneś powiedzieć coś nt sugestii dla matronixa bo jak sądze foty są Twojego autorstwa ?

Skomentuj

dokladnie, ciekawe kto to dostanie na testy... i ciekawe w jaki sposob zostana one opublikowane

tak jak Takero mowi to ten sposob mocowania tranow jest kiepski, bardzo kiepski... zeby katownik mial te 10mm to jeszcze ok.. a tak.. i kazde polaczenie glownym z radiatorem nie jest tak efektywne jak jeden kawalek... no ale...:)

Skomentuj

ja bym sie chetnie pisal na test (lub UKA) bo mamy w koszalinie i uniampa i symasyma wiec mozemy sobie porownac
              mysle ze w ciagu tygodnia bysmy wiedzieli wszystko o wadach i zaletach koncowki i bysmy wyslali sprzet dalej na testy...

Skomentuj

Osoby, które dysponują kolumnami, na których będzie można określić jakość końcówki :)
                Zamieszczone przez takero
                Mam nadzieje że osoby które można uważać za bezstronne, mam nadzieje również że ktoś z wawy też dostanie to na testy :P
                Owszem, taki cel mamy, aby testowały osoby BEZSTRONNE

Pytasz się Ty czy matr(on)ix ? :)
                To ma akurat najmniejsze znaczenie.

Tak na pierwszy rzut oka to nie podoba mi się beznadziejny sposób przymocowania tranów do radiatora, ten kątownik staje się wąskim gardłem całego chłodzenia.
                Chyba nie jest wielkim problemem zrobić to w tradycyjny sposób...
                Jedyne co mogę od siebie powiedzieć, to to że mam to u siebie i jak dotąd nie udało mi się zagrzać jej tak, aby ją wyłączyć a moje radiatory są naprawdę niewielkie.

Zamieszczone przez mIKI
                dokladnie, ciekawe kto to dostanie na testy... i ciekawe w jaki sposob zostana one opublikowane
                Jak wcześniej pisałem, osoby bezstronne i znające się na rzeczy. Publikacja będzie zależna od testującego, ale napewno musi być dokumentacja foto, najlepiej audio i video żeby nie było niedomówień.

ja bym sie chetnie pisal na test (lub UKA) bo mamy w koszalinie i uniampa i symasyma wiec mozemy sobie porownac
                mysle ze w ciagu tygodnia bysmy wiedzieli wszystko o wadach i zaletach koncowki i bysmy wyslali sprzet dalej na testy...
                Oczywiście weźmiemy pod uwagę :)

[ Dodano: 2008-01-22, 23:28 ]
                Zamieszczone przez Marcin "Matronix
                Co do kątownika, rozumiem wasze obawy dotyczące pogorszonych warunków oddawania ciepła, swego czasu podobnie myślałem jednak do póki się nie sprawdzi w praktyce jak działa to rozwiązanie to człowiek się nie przekona. Jako, że chłodzenie we wzmacniaczu jest kluczowym elementem do zachowania niezawodności szczególny nacisk jest na sposoby chłodzenia oraz sposoby połączeń tranzystorów do odprowadzania ciepła (dla przykładu sama pasta termoprzewodząca o bardzo wysokiej przewodności cieplnej jest specjalnie sprowadzana z Wielkiej Brytanii jest stosowana już od dawna w serii WXP).
                Testy wyszły jak najbardziej pozytywnie, kątownik jest w zupełności wystarczający i na pewno nie staje się „wąskim gardłem” jak początkowo można by sądzić a skoro sprawuje się bardzo dobrze w swojej roli to pełni jeszcze jedna bardzo ważna funkcję: montaż jest banalnie prosty, ponieważ wystarczy tylko przykręcić dwie śrubki do radiatora i wszystko jest gotowe.
                Należy też pamiętać, że nie wszyscy sobie z tym prawidłowo poradzą a sam docisk i naniesienie odpowiedniej ilości pasty na tranzystory i radiator jest kluczem do stabilnej i bezawaryjnej pracy. Kolejna sprawa to fakt naniesienia w odpowiednim miejscu czujnika temperatury, który umieszczony w nieodpowiednim miejscu nie będzie przekazywać do układu poprawnej wartości temperatury i w stanie awaryjnym nie wyłączy wzmacniacza w odpowiednim momencie. Problemy te na pozór banalne jednak nie każdy prawidłowo poradzi sobie z nimi a i bez nich nie można dać gwarancji na tą końcówkę.

Skomentuj

Osoby, które dysponują kolumnami, na których będzie można określić jakość końcówki :)
                  To na testy będą rozsyłane dwie sztuki? A ja myślałem, że to końcówka do suba...

Skomentuj

ja sie chetnie pisze na tescik, kolumny mam raczej nadajace sie do tego... aha. czy zabezpieczenie przed DC jest zintegrowane?

Skomentuj

D@nielo, dużo odpowiedzi miało konkretów :P
                      Czyli ??

Co do wypowiedzi Pana Marcina "Matronixa" - myślę że lepiej poradziłaby sobie zwykła pasta termoprzewodząca i normalnie ,standardowo umieszczony radiator i tu chyba każdy przyzna mi rację. Past przewodzących jest na naszym rynku masa, a gdy włączymy w to komputerowe pasty ceramiczne czy oparte na ciekłym metalu to naprawdę robi się bogato :)

Pozostaje mi tylko ubolewać że Pan Marcin nie chce się tu wypowiadać osobiście...

Oczywiście weźmiemy pod uwagę :)
                      "Wy", więc jednak jesteś w jakieś tam spółce :P

Aha - jak będzie skalkulowana cena ?

Skomentuj

Wy", więc jednak jesteś w jakieś tam spółce :P
                        Nie rozumiem co Cię tak interesuje jakie stosunki są między nami?

[ Dodano: 2008-01-23, 11:56 ]
                        D@nielo napisał/a:
                        D@nielo napisał/a:
                        Czyli ??
                        Jak dotąd będzie to napewno esho i Paweł S. ,co do dalszych chętnych narazie nic nie mogę więcej powiedzieć.

Skomentuj

kwestia jakości dźwięku narazie nie powinna być poruszana, ponieważ tę sprawę rozwiążą testerzy, którzy w niedługim czasie otrzymają końcówkę do testów.
                          Po prostu sądząc po tym myślałem że już to grono testerów istnieje :P

Nie rozumiem co Cię tak interesuje jakie stosunki są między nami?
                          Przy okazji ostatniego produktu matronixa się wypierałeś tego :P

Tak czy inaczej żeby nikt nie posądził mnie o coś co D@nielo już pare razy tu sugerował temat przyklejam :P

Skomentuj

Jak dotąd będzie to napewno esho i Paweł S
                            :mrgreen: ciesze sie bardzo

no i niema najwazniejszej informacji - ile ma taka koncowka kosztowac? jezeli ma byc konkurencyjna to cena niepowinna byc wyzsza niz np symasyma czy uniampa bo to chyba obecnie najpopularniejsze

Skomentuj

Przy okazji ostatniego produktu matronixa się wypierałeś tego :P
                              Nigdy się nie wypierałem znajomości z Marcinem, a czy mam swój udział w produkcji to już nasza prywatna sprawa :)

no i niema najwazniejszej informacji - ile ma taka koncowka kosztowac? jezeli ma byc konkurencyjna to cena niepowinna byc wyzsza niz np symasyma czy uniampa bo to chyba obecnie najpopularniejsze
                              Konkretną kwotę narazie ciężko mi określić, aczkolwiek napewno będzie konkurencyjna, oczywiście trzeba brać pod uwagę że to będzie odpalona i sprawdzona końcowka gotowa do podłączenia a z tego co mi wiadomo Symasym w takiej opcji jak dotąd nie występuje.

Skomentuj

czy zabiezpieczenie przed DC jest zintegrowane (przekaznik...) czy to tylko opznione zalaczanie?

Skomentuj

Konkretną kwotę narazie ciężko mi określić, aczkolwiek napewno będzie konkurencyjna, oczywiście trzeba brać pod uwagę że to będzie odpalona i sprawdzona końcowka gotowa do podłączenia a z tego co mi wiadomo Symasym w takiej opcji jak dotąd nie występuje.
                                  Ale UNIAmp ma ;]

Mam nadzieje że da radę kiedyś w większej grupie osób porównać Irkowe i matronixowe panele do subów...
                                  Najchętniej VIPa ze złotymi ścieżkami :lol:
                                  Jeśli już temat o matronixie to tak offtopowo zapytam po co tam te złocenia ?
                                  Przecież stosuje się je tylko na stykach takich jak np PCI...

[ Dodano: 2008-01-23, 19:43 ]
                                  a tak bardziej konkretnie z tą ceną ?
                                  jakieś widełki ?

Skomentuj

takero takie złocenia podnoszą prestiż. nawet jeśli nic konkretnego w techniczne aspekty nie wnoszą to napewno w marketingu taki detal ma już spore znaczenie. detal który podnosi poziom konstrukcji, cene i dla 95% nabywców bedzie dużo lepiej, że jest niż go nie ma

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                                      czy zabiezpieczenie przed DC jest zintegrowane (przekaznik...) czy to tylko opznione zalaczanie?
                                      Tylko opóźnienie załączania, nie ma zabezpieczenia DC.

Skomentuj

D@nielo Myśle że dobrym testerem do wzmaków moge byc ja powód?:) ano kilka wzmakow mam, dodatkowo chyba nadające się kolumny do testów:) Jak cos to pisz.

Uniampa tez mam:P Z ekipą z wrocka mozemy zabrac wzmak na maszyne do pomiarów:)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X