Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

amplituner + wylaczanie suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czytałeś do końca?
    1.Napisałem, że sub buczy wiec to bedzie pewnie wina masy nie amplitunera.
    2.Napisałem ,że układ sprawdziłem przy sygnale audio i działał
    3. Ostatecznie moglbym sie dostac do nozek st-by i mute , chodziło mi raczej o to , że nie chce wszystkiego rozmontowywac i montować nowego układu.
    Jeśli pisze nie zrozumiale to wybaczcie , ale czy ktoś o mniejszej wiedzy od Was , ma poprostu nic nie robić?

Skomentuj

Wez sie czlowieku wreszcie za robote bo jak dalej bedziesz takie glupoty pisal to wylecisz z tego forum!

Juz Ci napisalem ze masz zwiekszyc czulosc ukladu wartosciami P1 i R3 i masz probowac az do skutku. Oryginalnie wzmocnienie wynosi tylko 100k/1k czyli 100 a powinno byc 3-10razy wieksze.

Skomentuj

musze skoczyc na wolumen po pewne elementy czy tak trudno to zrozumiec ? Jakie glupoty ?? wszystko zrobie w weekend a teraz czytam co zrobic zeby dzialalo. Proste :]

[ Dodano: 2008-05-11, 08:26 ]
        Troche mi to zajęło.. ale cóż , uszkodzony był lm358 , po wymianie działa , kiedy sub jest cihco lub nie gra , to się wyłącza , wszystko prawidłowo. Po wyłączeniu amplitunera jednak się włącza. Tak jak mówiłem po wyłączeniu tego amplitunera jest jakiś taki sygnał na wyjściu który wzbudza ten wyłącznik. Tak jak pisałem mój kumpel ma podobny amplituner i ma wzmacniacz matronixa z wyłącznikiem automatycznym i u niego zachwuje się tak samo. Jest to wina amplitunera , tylko czy można jakoś sobie z tym poradzić ? Pozdrawiam
        P.S. Nie na skakuj Irku ordazu na mnie

Skomentuj

Czaruję...
        X