Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co z tego zrobie?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

wiec po 3 godzinach pracy zrobiłem sobie wzmac na tda2003, płytke sam wytrawiałem, pomimo ze był to mój 1 raz to jednak działa!!!! Postanowiłem zrobic najpierw cos małego i taniego [9,70 za całosc!], zeby poznac troche ogólne zasady no i co najwazniejsze nauczyc sie trawic! płytke sam zaprojektowałem, schemat sciagłem z neta.

Skomentuj

No to gratuluje! :grin: A jak projektowałeś? Programem czy na kartce papieru?
      Teraz zrób płytke pod tda7294 bo tda2003 ma tylko kilka elementów zewnętrznych :wink: .

Skomentuj

Zamieszczone przez bass
        tda2003 ma tylko kilka elementów zewnętrznych .
        własnie dla tego to była 1 płytka! a sa wogóle programy do tego? ja stosowałem metode ołówek+papier=płytka :mrgreen:
        Mysle ze jeszcze dzis zaprojektuje! aha zauwazyłem ze tam jest sporo elementów wiec wstawie na forum jeszcze nie wytrawioa płytke a wy ocenicie czy ok

[ Dodano: 2008-02-22, 20:35 ]
        http://allegro.pl/item308028706_tda7...a_5_70zl_.html
        czy ten tda to orginał?

Skomentuj

Co do pytania to jest to orginał sam widzisz jak klej odstaje na połączeniu blaszki z obudową.

Skomentuj

no to juz kupuje! aha pytanie natury czysto technicznej:
            >czy nic sie nie stanie jezeli pod mojego tda2003 mam podłonczone trafo 300mA? a powinno byc 1A? wudaje sie ze działa ok!
            >czy buszenie moze byc sowodowane brakiem kondów w zasilaniu?[mowa o tda2003 i zasilaczu antenowym do tego]Jesli tak to jakie kondy dac?

Skomentuj

buczenie może być od tego że nie masz do trafa podłączonej masy!

Skomentuj

Zamieszczone przez bass
                nie masz do trafa podłączonej masy!
                :???: a to mozna do trafa podlaczyc mase?? sa takie trafa? niewiedzialem :grin:

Skomentuj

mam podlonczony kabel z "-" do masu układu.... trafo ma blaszanom obudowe to mam dolutowac kabel? a co z tym filtrem? mozna dac tam kondy zeby sie pozbyc buczenia?

[ Dodano: 2008-02-25, 14:03 ]
                  Mniejsza o brumy tda2003. Płytke mam juz rozrysowana, dzisaj wytrawiem. Mam juz wszystkie elemetny oprucz scalka. Najprawdopodobniej dzisaj zlutje to wcałsc i bede czekał na scalki...

[ Dodano: 2008-02-25, 14:06 ]
                  Jakie trafo kupic? Wyczytałem gdzies na elektrodzie ze 24V [po wyprostowaniu da 35V]
                  ale czy 1,6A [czyli 2x0,8A]wystarczy?

[ Dodano: 2008-02-27, 19:44 ]
                  Polecice mi jakis sklep internetowy któremu mozna zaufac.
                  Szykuja mi sie "wieksze zakupy" a nie chce zeby mnie wydupczyli z kasy...

Skomentuj

Czaruję...