wiec po 3 godzinach pracy zrobiłem sobie wzmac na tda2003, płytke sam wytrawiałem, pomimo ze był to mój 1 raz to jednak działa!!!! Postanowiłem zrobic najpierw cos małego i taniego [9,70 za całosc!], zeby poznac troche ogólne zasady no i co najwazniejsze nauczyc sie trawic! płytke sam zaprojektowałem, schemat sciagłem z neta.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
co z tego zrobie?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez basstda2003 ma tylko kilka elementów zewnętrznych .
Mysle ze jeszcze dzis zaprojektuje! aha zauwazyłem ze tam jest sporo elementów wiec wstawie na forum jeszcze nie wytrawioa płytke a wy ocenicie czy ok
[ Dodano: 2008-02-22, 20:35 ]
http://allegro.pl/item308028706_tda7...a_5_70zl_.html
czy ten tda to orginał?
Skomentuj
-
no to juz kupuje! aha pytanie natury czysto technicznej:
>czy nic sie nie stanie jezeli pod mojego tda2003 mam podłonczone trafo 300mA? a powinno byc 1A? wudaje sie ze działa ok!
>czy buszenie moze byc sowodowane brakiem kondów w zasilaniu?[mowa o tda2003 i zasilaczu antenowym do tego]Jesli tak to jakie kondy dac?
Skomentuj
-
mam podlonczony kabel z "-" do masu układu.... trafo ma blaszanom obudowe to mam dolutowac kabel? a co z tym filtrem? mozna dac tam kondy zeby sie pozbyc buczenia?
[ Dodano: 2008-02-25, 14:03 ]
Mniejsza o brumy tda2003. Płytke mam juz rozrysowana, dzisaj wytrawiem. Mam juz wszystkie elemetny oprucz scalka. Najprawdopodobniej dzisaj zlutje to wcałsc i bede czekał na scalki...
[ Dodano: 2008-02-25, 14:06 ]
Jakie trafo kupic? Wyczytałem gdzies na elektrodzie ze 24V [po wyprostowaniu da 35V]
ale czy 1,6A [czyli 2x0,8A]wystarczy?
[ Dodano: 2008-02-27, 19:44 ]
Polecice mi jakis sklep internetowy któremu mozna zaufac.
Szykuja mi sie "wieksze zakupy" a nie chce zeby mnie wydupczyli z kasy...
Skomentuj
Skomentuj