Cześć, mam znów mały problem z Jigiem. Wymieniałem w nim okablowanie na miedź ofc oraz przełączniki na nowe. Wszystko dokładnie polutowałem i nie mam połączenia w tym wariancie "Ustawiamy przełącznik SW1 w górę, SW3 w górę. Miernik na zakres większy niż 1kOhm. Łapiemy wnętrze gniazda J2 i zewnętrzną część gniazda J2. Wskazanie miernika: ok. 540 Ohm". Żaden rezystor nie jest przepalony etc, zauważyłem że problem jest chyba z uziemieniem przy SW3, wszędzie jest połączenie w SW1 lecz jak sprawdzam przy SW3 to juz zaczynają sie problemy. Wie ktoś o co może z tym chodzić ?
EDIT:
"Ustawiamy przełącznik SW1 w górę, SW3 w górę. Miernik na zakres większy niż 1kOhm. Łapiemy wnętrze gniazda J2 i zewnętrzną część gniazda J2. Wskazanie miernika: ok. 540 Ohm
Ustawiamy przełącznik SW1 w dół, SW3 w górę. Miernik na zakres większy niż 200 Ohm. Łapiemy wnętrze gniazda J2 i zewnętrzną część gniazda J2. Wskazanie miernika: ok. 130 Ohm
Ustawiamy SW1 w położeniu centralnym (off), SW2 w lewo, SW3 w dół. Miernik na największy zakres pomiarowy. Łapiemy BP3 i BP4. Wskazanie miernika: obwód otwarty (brak przepływu prądu)
Ustawiamy SW1 w górę, SW2 w lewo, SW3 w dół. Miernik na zakres pomiarowy większy niż 100Ohm. Łapiemy BP3 i BP4. Wskazanie miernika: ok. 16 Ohm
Ustawiamy SW1 w dół, SW2 w lewo, SW3 w dół. Miernik na zakres pomiarowy większy niż 100Ohm. Łapiemy BP3 i BP4. Wskazanie miernika: ok. 4 Ohm"
Wszystkie te komendy nie działają, może to kwestia jakiegoś przełącznika ? Posprawdzam jeszcze połączenia.