ew wyprowadzenie pre out na zewnątrz wzmaka.Pawel S. napisał:wejscie wysokopoziomowe. sygnal ktory idzie do kolumn idzie na wzmacniacz suba przez rezystory i sygnal jest "zmniejszany" do niskiego poziomu
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ew wyprowadzenie pre out na zewnątrz wzmaka.Pawel S. napisał:wejscie wysokopoziomowe. sygnal ktory idzie do kolumn idzie na wzmacniacz suba przez rezystory i sygnal jest "zmniejszany" do niskiego poziomu
tomq88 napisał:tylko te MDT29 trzeba chyba z zagranicy sciagac, bo u nas takich niet....
sa tez podzespoły http://www.qba.com.pl/podzespoly.htmNie wiem czy ja nie umiem szukac, ale ja tam widze same gotowe kolumny i monitory
w 9litrach na poczatek z kondem na gorze, z czasem probowac komus wyslac glosniki..tomq88 napisał:Tonsil 13/40 + vifa
Ale kase ktora zaplace za podwojna wysyle ( w ta i spowrotem) 4 glosnikow chyba lepiej bylo by dolozyc do lepszych przetwornikow, mysle ze moglaby to byc nawet ronica w cenie miedzy 13 tonsila a 15 stx (obecnie 99zl/szt) do ktorej juz jest zwrotkadolphin123 napisał:w 9litrach na poczatek z kondem na gorze, z czasem probowac komus wyslac glosniki..
tangbandy ale trzeba z niemiec sprowadzactomq88 napisał:1. Kolumny na jkias dobrych szerokopasmowkach (tak do 130zl/szt)
zeby z tego jakis lepszy bas byl to trzeba powiekszac obudowe i juz koniec z klonami...tomq88 napisał:2. klony totem mite
z budzetowek bym budowal wlasnie totomq88 napisał:3. Stx 14 + stx Pj
nie za te pieniadze i brak poprawnej zwrotnicytomq88 napisał:4. W170S + SC10N
nie ma sensu bawic sie w liczona zwrotnicetomq88 napisał:5. Tonsil 13/40 + vifa ze zwrotnica liczoa w kalkulatorze i skonsultowana z osobami obeznanymi w dziedzinie budowy zwrtonic.
to juz lepiej tonsila GDN 16/50/6 - przynajmniej zwrotnice masztomq88 napisał:6. Stx 15-100 + sc10 (tez na liczonej i konsultowanej zwrtonicy)
tak, bas bedzie niezly, ale bedzie mulil bardziej niz ARN 150 :lol:tomq88 napisał:bylyby to podlogowki z przegroda, chyba 13 litrow, gdzies tak wyczytalem ze przy tej pojemnosci jest calkiem niezly bas
sumowanie i odejmowanie impedancji glosnikow tyczy sie wylacznie glosnikow niskotonowych.tomq88 napisał:1. Nie wiem czy ja dobzre rozumiem, ale jak sie robie kolumny na dwoch glosnkach 8 Ohm to mowi sei ze to sa kolumny 8 ohmowe, ale przeciez zwykle laczy sie glosnki rownolegle, wiec to sa kolumny 4 Ohm. Wiec robioac kolumny na dwoch 4 ohmowych wychodzi wypadkowa 2 Ohm, a to jest niezbyt przyjazne dla wiekszosci wzmacniaczy. Moze ja cos zle zrozumialem? A mzoe glosniki 4 Ohm stosuje sie tylko w polaczeniach szeregowych midwooferow?
nie. stracisz na efektywnosci niby ale dodatkowo tak ci spieprzy parametry glosnika ze to nie bedzie gralo ale buczalo itp itd. jak potrzebujesz 8ohm to trzeba polaczysz szeregowo 2 glosniki 4ohmtomq88 napisał:2. Jesli ktos ma jakis starszy wzmacniacz co pociagnie tylko 8 Ohm kolumny a ktos ma 4 ohm to czy nie wystarczy szeregowo wpiac rezystor 4ohm? bedzie spadek mocy ale koncowki mocy sie nie spala
jak juz nie raz bylo udowadniane, te chinskie DVD maja kiepska jakosc sygnalu. ich wymiana poprawi sporo brzmienie. wzmacniacz w tym DVD ma pewnie kilkanascie wat i na poczatek starczy. ale do mietkow bedzie za slaby i szybko "skonczy sie"tomq88 napisał:3. Aktualnie mam podlaczone kolumienki do odtwarzacza dvd. Jakach chinszczyzna firmy redstar, nie wiem jaka ma moc, ale powyzej 1/4 stopnaia regulacji glosnosci nie da sie wytrzymac w pokoju jest tak glosno. To znaczy ze nie potrzebny juz jest do tego wzmacniacz? ten wbudowany wystarczy? Podlanczajac dodatkowy zyskalbym tylko mozliwosc korekcji basu i trebli?
widac ze zle szukales bo wkleilem to juz dawno do gotowych zwrotnic ;] (lub znowu imageshack nawalil)tomq88 napisał:W dziale gotowych zwrotnic jest tylko Tonsil GDN16/50/6 4 omy i GDWK 8-13/120 8 om, a widze ze w twoim podpisei jest z sc 10, moglbys udostpenic projekt zwrotnicy?
przeciez ja to wklejalem :lol:tomq88 napisał:Znalazlem jakas tutaj http://www.elektroda.pl/r...c978260-30.html , ale nie wiem czy dobra (twojej bardziej bym zaufal)
w prawym gornym rogu okienka postu jest cos takiego jak cytowanie selektywne
zaznacz interesujacy ciebie obszar tekstu i nacisnij to - latwiejsze i bardziej czytelne