Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.

Czy miedzy koszem glonsika z boczna scianka trzeba dac 5-10 mm luzu? Czy mozna boczne scianki przybic "do czola" przy samym koszu?ja je montuje na terminalu i w komorze glosnika. prosto, wygodnie i bez problemowtomq88 napisał:Gdzie lepiej umiescic zwrotnice? Na dole w terminalu czy za glosnikem?

widac ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem albo nie rozrozniasz oznaczen...tomq88 napisał:Z tego co pawel pisal to gdn 15/40/5 i GTC 16/40/1 to ten sam glosnik tylko inne oznaczenie. Nie rozumiem.
to wszystko zalezy od wzmacniacza. jezeli nie zamierzasz go zmieniac to logiczne jest ze kolumna lepiej zeby miala 4ohm. niektore wzmacniacze tego by nie wytrzymaly...ardzi88 napisał:ARNy musiałbym kupić 8ohmowe i połączyć równolegle, aby miały 4ohmy. I tu pojawia się pytanie, czy warto, czy jednak kupić 4ohmowe i je szeregowo połączyć?
4ohm kolumne mam w polaczeniu z seas'em za 120-130zl - podac schemat? czy jednak wolisz cos tanszego?

Pawel S. napisał:mam/mialem kolumny na ARNach z tonsilem i z vifa. zmiana "tylko" jednego glosnika daje naprawde duzo. tak duzo ze nawet nie spieszylo mi sie ze skladaniem moich obecnych vif
ARNy - astronik2000 na allegro (nie znam obecnie innego pewnego sklepu)
seas - w QBA.com.pl jest oznaczony tak samo jak na schemacie. tam odczytaj jego inna nazwe i porownaj ceny z www.polink.com.pl
w polinku rowniez kupisz czesci do zwrotnicy
ale z tego co kojaze stronka juz nie dziala...konradzik88 napisał:wlasnie doszla do mnie paczka z astronik'a maja rowniez sklep na ktorym arny byly tansze niz na allegro
to kup kolorowa chinszczyzne. dobry sprzet jest w tym co dostales lub w styropianie :lol:konradzik88 napisał:szkoda ze nie przysylaja w jakis ladnych opakowaniach bo lubie pudelka
sklep dziala jak najbardziejPawel S. napisał:ale z tego co kojaze stronka juz nie dziala...konradzik88 napisał:wlasnie doszla do mnie paczka z astronik'a maja rowniez sklep na ktorym arny byly tansze niz na allegro
to kup kolorowa chinszczyzne. dobry sprzet jest w tym co dostales lub w styropianie :lol:konradzik88 napisał:szkoda ze nie przysylaja w jakis ladnych opakowaniach bo lubie pudelka
15-18 litrow (max 20 - wiecej nie warto) strojenie 45-50Hzardzi88 napisał:Tymczasem poczytam jeszcze o doborze budy do tego i strojeniu. jak będe miał pytania to się odezwę.
faktyczniekonradzik88 napisał:sklep dziala jak najbardziej nawet jest nmapisane ile stzuk jets bna stanie