• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

3 drogi na stx-ach

slipknot1989, tak wogole to powiedz po co Ci takie kurdupelki skoro masz już 3 drogi?

Jak coś to ja z tych dwóch wybrałbym te pierwsze monitorki, bo do tych drugich na HDS 152 to sub potrzebny, bo z nimi samymi to niskich za dużo nie bedzie raczej :roll:

Choć z drugiej strony DIY jest zaraźliwe jak jasny gwint :razz: , prawdę mówiąc mi też po głowie chodzą już jakieś monitory, miałbym na stancję. Ale najpierw trzeba skończyć 3 way i pewnie wymiana spawary (czyt. wzmaka) mnie czeka :wink:

amdpatryk, dolphin123, haha :razz: zacytowal przed moim editem i sie porobilo :D

chce zrobic cos jakosciowo dobrego :) i lepszego niz stx :P ale to kiedys kiedys jak mi sie te znudza :P albo jak bede mial wiecej kasy to zrobie jakies 2.1 z pozadnym subem. No racja.. DIY wciaga :)

Witam , mam pytanie odnośnie wymiarów które podałeś dla niskotonowca w pdf jest: ,,64x23,5x20" i obliczjąc to wychodzi 30l , ale odejmujac płytę wychodzi 20l, na tej stronce było obliczne
http://www.rockfordfosgate.com/rftech/box_wizard.asp

obudowa nie powinna być zwiększona do 30 l przy zewnetrzym ,,Outside Dimensions (Gross)"" mierzeniu ??? pozdrawiam

slipknot1989, mógłbyś dokładnie opisać co wytłumiłeś czym?? tzn doczytałem że komorę średniaka watoliną a co z komorą niskotonowca?? wiem że nie należy za bardzo jej wytłumiać przy obudowie b-r a ty jak zrobiłeś ??

metalcruscher ja w swoim projekcie 3way na stx, komorę GDNa wytłumiłem dosyć mocno. Na tylnej ściance mam około 4cm filcu i do sałej komory, aż do tunelu b-r napchałem watoliny. Opis brzmienia, napisałem w swoim wątku.

Powrót