jezeli to jest cos pokroju XLSa to do kolumn z tak malym "sredniakiem" moga sie nie nadawac
jak bedziesz mial pieniadze proponuje ich posluchac przed zakupem
jak bedziesz mial pieniadze proponuje ich posluchac przed zakupem
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
a moze zrobic w pelni akrywny podzial na 3 drogi?
Rozmawiałem z nim o tematyce nagłaśniania i wszedłem na wątek amplitunera 7.1. Odparł, że mogę wykorzystać tylne surround'y do zasilania przednich głośników basowych a resztę pasma (średnie i wysokie) puścić z normalnych wyjść na fronty. Końcówki mocy nie są tak obciążone i "podobno" lepszy dźwięk - ja nie mam z tym doświadczenia i nie wiem jak to wychodzi w praktyce.
W przypadku ampli kd to "mniejsze obciazenie końcówki mocy" może mieć zbawienny wpływ ale własnie z podow gównianych wzmacniaczy do kd. Normalnie dwa kiepskie wzmacniacze na kanał zamiast jednego dobrego. A w bi-ampingu raczej chodzi o uzyskanie lepszego sterowania z dwóch dobrych końcówek mocy i ma to znaczenie większe na przykład na estradzie. A najsensowniejsze wykorzystanie kiedy przed końcówkami mocy stoi zwrotnica cyfrowa.Międzyczasie (bo nie wiedziałem - są tacy jeszcze) dowiedziałem się o bi-ampingu. Jest u nas człowiek, który zajmuje się dystrybucją i "montażem" zestawów kina domowego. Rozmawiałem z nim o tematyce nagłaśniania i wszedłem na wątek amplitunera 7.1. Odparł, że mogę wykorzystać tylne surround'y do zasilania przednich głośników basowych a resztę pasma (średnie i wysokie) puścić z normalnych wyjść na fronty. Końcówki mocy nie są tak obciążone i "podobno" lepszy dźwięk
ja bym powiedzial poprawiony ss
No i doczekałem się. Dotarły do mnie 30-tki Scan Speaka.