Może zwyczajnie mu się screen tak zrobiłU LuSzTi'ego od którego dostałem parametry wszystkie głośniki są w tej samej fazie i nie ma żadnych dołków. Nie kumam w czym problem?

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Może zwyczajnie mu się screen tak zrobiłU LuSzTi'ego od którego dostałem parametry wszystkie głośniki są w tej samej fazie i nie ma żadnych dołków. Nie kumam w czym problem?
Sir pokazałeś IR do 10ms ... a pomiary wykonywałeś w przedziale 4-30. Nie musisz pokazywac jak nie chcesz ale sprawdź czy są mocne odbicia w zakresie 4-30ms bo jak są to musisz je ominąć
- - - - - aktualizacja - - - - -
LuSzTi odwalił kawałek dobrej roboty ale dał ci tylko szybki zarys jak masz filtrować - Teraz musisz wykazał inicjatywę i popracować nad filtrami dalej sam
Rzeczywiście wszystkie są w fazie. Wypadałoby zadać pytanie czy pomiary zostały wykonane poprawnie![]()
wszelki duch pana boga chwali ![]() | ![]() |
Ja myśle że LuSzti dał Ci bardzo dobry materiał do drobnych ( drobnych - nie zmieniaj radykalnie ) korekt aby je wykonać - zmontować - pomierzyć i posłuchać itd
Spr . jeszcze dla pewności baterią 1.5V czy membrany się wychylają do przodu jak podłączysz plus do plusaMam zaznaczone kolorami.
A to niby dlaczego nie?PS. Nie odwraca się Fazy głośników niskotonowych. Midbasów jeśli są bardzo nisko filtrowane( i grają po części trochę Basu ) a w tym przypadku tak jest też nie powinno się odwracać
A co za różnica czy bas gra w przeciwfazie czy sredniak z wysokotonowkao Ok niech Ci będzie . Ja nigdy nie oddam kolumny gdzie bas będzie grał w przecifazie - nazwij to moją Fanaberią jak chcesz .
Chodzi o to, ze nie ma najmniejszego znaczenia czy głośniki graja w polaryzacji zgodnej czy odwrotnej jesli ich faza się zgadza
Co sie zmienia?