bingant, tak
Wallker, szczelnosc to podstawa

Wallker, szczelnosc to podstawa

Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Wątpie czy to raczej wina strojenia. Ale możesz spróbować zestroić na 42 Hz bo wtedy zejście i charakterystyki impulsowe są lepsze (Bass Box 6).slipknot1989 napisał:ja mam pytanie odnosnie strojenia.. zestroilem je na 38Hz i mam jakos malo basu.. stroic wyzej? chcialbym uzyskac troszke kopiacy bas ale nie zmniejszajac za duzo zejscia :roll:
Wallker napisał:Co zauważyłem, skrzynki muszą być ekstremalnie szczelne, przed skończeniem pierwszej wrzuciłem głośniki do niej żeby zobaczyć jak to gra i przeżyłem zawód....basu było na lekarstwo... Co się okazało z boku obudowy miałem jakieś otworki po wkrętach i z nich dmuchało, po ich zatkaniu basu przybyło. Nie myślałem, że 3-4 tak małe otworki mogą zrobić taką różnicę... Tak więc bardzo ważne jest dokładne sklejenie skrzynek oraz dobra uszczelka pod głośnik niskotonowy. A jeśli komuś śruba mocująca basówkę przechodzi na wylot przez przednią ściankę(jak mi) to musi jakoś też uszczelnić te otwory.
o to sie akurat nie martwie. zobaczymy co pokaze zmiana brpawloos napisał:Sprawdź szczelność!
basu jest jak dla mnie czasem nawet za duzo przy galce BASS na polowie jak juz mowilemnawet przy cichym sluchaniu ladnie gra
ja mam pytanie odnosnie strojenia.. zestroilem je na 38Hz i mam jakos malo basu.. stroic wyzej? chcialbym uzyskac troszke kopiacy bas ale nie zmniejszajac za duzo zejscia :roll:
marudze :mrgreen:slipknot1989 napisał:amdpatryk, marudzisz :razz:
nie czepiam się :mrgreen: , tylko u mnie robota ruszyła, a tu wypowiedź, ze basu nie ma :sad:slipknot1989 napisał:nie wiem czego sie czepiasz :???:
U mnie można powiedzieć, że powoli, ale do przodu. Na razie wyciąłem płyty na ścianki wewnątrz kolumny. No i skleiłem, skręciłem dwie ścianki :razz:slipknot1989 napisał:a jak stoisz z robota?
Jak ukończysz swoje to umieść foty i porządny opis, jestem bardzo ciekawy końcowego efektu :mrgreen:slipknot1989 napisał:ja moze jutro wkoncu skoncze swoje podstawki :roll:
no jesli jutro skoncze je to pojutrze mysle sie nimi pochwaleamdpatryk napisał:Jak ukończysz swoje to umieść foty i porządny opis, jestem bardzo ciekawy końcowego efektu
amdpatryk napisał:I zostawisz strojenie na 45Hz?
Slipknot1989 w jaki sposób testujesz różne częstotliwości strojenia? Kombinujesz z jakąś pcv'ką powoli ją skracając?
one sa dobre, tylko ja jak zwykle za duzo kombinuje :wink:bingant napisał:slipknot1989 takie tuby b-r jak Twoje są lepsze od tych moich ze zdjęcia?
dzis skonczylem podstawki. jutro ostatnia wartswa lakieru na nie wiec mysle ze dam rade je jutro pokazcpawloos napisał:slipknot1989, jutro opublikujesz swoje cuda???