1. Próbuję ci jakoś uświadomić, co jak z czym się je, jak zrobić coś najekonomiczniej (tzn możliwość wykorzystania czegoś w przyszłości, na co już raz wydasz kasę) a ty swoje... Kup co radzą forumowicze i baw się w strojenie... I tak wiesz wszystko najlepiej. Albo kup sobie jakieś 3 drogi np na SS, albo na Vifach, przecież dobre głośniki muszą dobrze zagrać.
po co, jak mam zwrotnice aktywna (koszowala mnie troche kabla glosnikowego), ktora jest lepsza od pasywnej i latwiej sie stroi. Tak ciezko to zrozumiec?
2. Nie, nie smaruje pastą kondensatorów (widzisz, nawet nie wiedziałem, że coś takiego można zrobić), i nie wierzę w zbawienne działanie wymiany kabla zasilającego. Ale znów Ty wiesz co robię z kondensatorami - otóż powiem ci: NIC, BO JUŻ DAWNO SIEDZĄ W KOLUMNACH W ZWROTNICY!
Wolisz pasywne zwrotnice? ok, twoja sprawa.
3. Przystopuj z takimi wypowiedziami i nie smaruj kondensatorów. Lepiej użyj tego
http://i.iplsc.com/masc-na-bol-dupy...owinien-byc-obow/0002Q27XG8SB8543-C116-F4.jpg
Tobie sie bardziej przyda.
4. Pokaż kogoś kto rozebrał kolumny Dynaudio, wypruł z nich zwrotki i pociął aktywnie z dobrym efektem.
widze ze sztuka szukania na google jest Panu obca
5. Po tym co piszesz widać, że mało wiesz, a jeszcze mniej słyszałeś, porównując amplituner do TaCta Millenium... Kup używanego NADa 302 za 300zł i zobaczysz jak powinien grać wzmacniacz. Później pomyśl, ile warty jest 302, a ile M2 i zastanów się czy porównanie pieca klasy M2 z amplitunerem ma jakiś sens. Jeśli natomiast różnicy nie usłyszysz... kup te głośniki, które są ładniejsze.
.....brak slow, nie porownuje, tylko pisze ze panas korzysta z tej samej technologii co millenium i rozni sie od tzw. klasy 'D', a ty dalej swoje.
kaka22, jak masz jakies uwagi nt. zwrotnic aktywnych czy mojego panasa to zaloz temat na forum, chetnie sie wypowiem, ale tu mi juz wiecej nie zasmiecaj.
---------------------------------------------------------------------
Jestem wlascie zdecydowany na wysokie i srednie od SB, zostaja niskotonowe do dobrania.
Jakies propozycje/opinie co do głosnikow niskotonowych?