• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[3-drożne] 3way pull1990 na STX

Jakbyś dał dłuższe kolce, albo jakiekolwiek dystanse od ziemi, to od dołu można by wcisnąć BR. Zawsze możesz zrobić taki "kombinowany" cokół choćby o wysokości 3cm, który będzie miał środek wycięty i do tego kolce 3cm i już jest dość sporo, ale nie wiem czy wystarczająco. Niech się większy fachman ode mnie wypowie.

Zawsze możesz zrobić taki "kombinowany" cokół choćby o wysokości 3cm, który będzie miał środek wycięty i do tego kolce 3cm i już jest dość sporo, ale nie wiem czy wystarczająco. Niech się większy fachman ode mnie wypowie.

ale takie kombinowanie wymaga pomiarow strojenia lub strojenia na sluch. bo dystans kolumna-podloga tez bedzie robil za tunel!

Ja cały czas mam nadzieję, że się okaże że wszystko będzie dobrze jak dojdą zwrotnice :-)

ale nadal nie odpowiedziales kto je robi i w jaki sposob
bo jak to killer lub podobny koles to nawet tutaj trzeba bedzie sie ratowac

Ale ja nie wiem kto to jest ten killer. Ten co mi robi mieszka niedaleko mnie, dlatego się zdecydowalem na niego, bo jak coś to nawet osobiście mogę podjechać i coś zmodyfikować a nawet zwrócić jak coś będzie nie tak i nic nie stracę.

To rzeczywiście ten...
W razie gdyby to nie zagrało jednak mam 30 dni na oddanie zwrotnic więc chyba niema aż tak źle.

Kolumny w miarę ok wyglądają ale za ponad 1,5kzł można by robić wspaniale brzmiące 2 way, a tu tylko przeciętny dźwięk pewnie ze zmulonym basem. Jednak jak na pierwszą konstrukcję muszę pogratulować. Na przyszłość to warto poszukać używanych głośników na allegro renomowanych firm i na tym podziałać. To tak jak z samochodami...za 35 kzł możesz mieć nową pandę albo używane super autko. Pozdro!

szczerze mowiac to zamiast placic killerowi tyle kasy to zaplac STXowi i zrobi ci to lepiej i pewniej

A STX też robi zwrotnice na zamówienie? Myślałem, że sprzedają tylko gotowe, te co są na ich stronie

jak napiszesz do odpowiedniej osoby to powinno udac sie dogadac ;)
przeciez to ich glosniki...

A kto oprócz nich mógłby to zrobić?

---------- Post dodany o 09:06 ---------- Poprzedni post o 08:20 ----------

Nie znalazłem opcji edytuj.
A słyszał ktoś o http://ragtime.iai-shop.com/ ??? Wydają się dość ok, proponują pomiary. Kolumnę mogę dowieść bo mam do nich 30km ale niewiem na ile mogę wierzyć, że zrobią to dobrze.

STX wychodzi najpewniej i bez wysylki - maja przeciez te glosniki

zadzwon do tej firmy i wypytaj o co sie da
o przykladowa cene za usluge
i moze jakies probki ich tworczosci zeby ocenic ich "profesjonalnosc"

Stx niestety nie pomoże. Chcę 500zł za zwrotnice i musiałbym kupić głośniki, ktore oni użyją do testów. Czyli STX odpada

oj... zle to rozegrales :/
no to nie wazne
podaj w profilu skad jestes - moze sie okaze ze ktos z okolicy ma sprzet pomiarowy

Uzypełnione

---------- Post dodany o 13:20 ---------- Poprzedni post o 13:20 ----------

A co powiesz o tym ragtime? Też zapewniają pomiary

Aaaa... Myślałem, że mówisz o STX`ie.
Więc dzwoniłem tam i za takie zwrotnice chcą 200-300zł. Ja dowożę kolumnę a oni robią zwrotnice dla tego konkretnego zestawu.
W internecie nie znalazłem nic na temat ich zwrotnic ale sam sklep ma bardzo dobrą opinię.
A o co mam poprosić aby sprawdzić "profesjonalność"?

Powrót