• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

a może by tak jakiś wzmacniacz mocy DIY ?

Reakcji
5
Cześć u was jestem nowy, (konto założone jakiś czas temu ale nic nie publikowałem, nie było okazji), może znajdą się chętni na jakiś wzmacniacz mocy DIY, oczywiście nie na zakup tylko bardziej projekt oraz wspólne przemyślenia ? Na koncie mam już trochę wzmacniaczy mocy a że czas pozwolił właśnie na reaktywację zajawki związanej z elektroniką to wychodzę do was z luźną propozycją :) Kiedyś na innym forum zrobiłem wątek o wzmacniaczu mocy DIY dla osób początkujących, może chcielibyście coś w ten deseń ? 1778439076042.png1778439085313.png1778439094514.png1778439120368.png

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy wątek założyłem w dobrym dziale jeżeli nie to proszę pokierujcie gdzie powinienem poprosić moderatora o przeniesienie :)

przeniesione do dzialu TEORETYCNIE

jak zrobisz KIT do zakupu lub chcociaz zamowisz plytki, to wzmacniacz sie sprzeda ;)

pamietasz jak to bylo z uniamp?

Moim celem nie jest sprzedaż chociaż dla chętnych możemy zrobić zamówienie, mi jakieś jeszcze płytki zostały prawdopodobnie, dla zajawki zawsze coś modziłem a między innymi ten wzmak to prosta konstrukcja specjalnie większość zrobiłem na tht, dodatkowo wszytko jest na współczesnych elementach praktycznie całość można kupić w tme.

Ja bym chętnie złożył. Nie załapałem się na poprzednie edycje budowy wzmacniacza. Jaki byłby orientacyjny koszt części i parametry?

THD jest niziutkie już nie pamiętam dokładnie, symulacyjnie wiadomo poniżej 0,001 % a w pomiarach realnie nie wyszło wiele gorzej, projekt był opracowany pod 100W na 4 omach , kawał radiatora tu jest :) a co do kosztów myślę że około 400 zł za kanał wychodzi bo sam radiator to koszt 120 zł , oczywiście radiator można zastosować tańszy lub z odzysku , ale ja składałem na nowych elementach całość .

Powrót