Widziałem skrzynki zrobione przez Michała.K dla Srelaka i mam pytanie do Michała.K ten dąb jest z jednego kawałka? Gdzie taki dostałeś?
No i pytanie jeszcze do was. Czy jak przykleję fornir na moment henkela, to mogę potem nakładać bezpiecznie politurę szelakową (na spirytusie) Nie wpłynie to na jakość spoiny? Boje się żeby ta politura spirytusowa nie rozmiękczyła tego kleju i żeby mi fornir nie zaczął złazić...
[ Dodano: 2009-11-11, 00:34 ]
Widzę, że w sprawie fornirowania i kładzenia politury na pomoc nie mam co liczyć. No nic będę eksperymentował :smile:
Mam kilka pytań:
1) Jak wytłumić 3 way classic troelsa?
- kupiłem Dwie
"Wełny tłumiące - miękka naturalna wełna owcza Visatona" o wymiarach jednej 116 x 32,5 x 4 cm
+
2 x Gąbka 100 x 50, grubość 1 cm
( a może dać 2 cm gąbkę)
+
2 x Gąbka 50 x 30, grubość 3 cm
Moja obudowa to 55 cm wysokości 32 głębokości i 30 cm szerokości.
Zaplanowałem żeby wykleić gąbką 1 cm ( a może lepiej 2 cm?) od połowy wysokości w górę wszystkie ścianki tą gąbką. ( trzeba wszystkie ścianki wyklejać? łącznie z frontową?) Ogólnie czytałem że obudowy b-r słabo wytłumiamy.... ale jak słabo... nie mam doświadczenia
A na dole tylną ściankę tą gąbką perforowaną, a ścianki boczne zostawić gołe i za niskotnowym dać do każdej kolumny po jednej paczce wełny owczej (116 x 32,5 x 4 cm) (wystarczy jedna paka na jedną kolumnę?)
Jak byście wytłumili taką kolumnę? Obklejać wszystkie ścianki, jeżeli tak, to czym i jak. Słyszałem żeby "wytłumiać kolumnę 1 cm od ścianki" o co chodzi przecież muszę chyba przyklejać gąbkę czy wełnę do samej ścianki, to o co biega z tym 1 cm od ścianki?
Czytając forum natknąłem się na takie stwierdzenie " nie zapomnij wysokotonowego podłączyć odwrotnie ( w przeciwfazie? zamiast plus, minus?) po co tak?
Dodatkowe pytanie mam zamiar kupić kable do kolumn.
Obczaiłem, że polecacie procaby ls
Czy dobrym rozwiązaniem będzie takie połączenie
wysoki (27TFFC)-zwrotka = procab ls 15
średniak (MCA12RC) -zwrotka = procab ls 25
basik (SEAS CA22RNX) - zwrotka = procab ls 25
wyjście do gniazda procab las 25
od gniazda do wzmaka procab ls 25
Chciałem mieć dobre kolumny i szukając po necie informacji trafiłem na wasze forum, postanowiłem zrobić projekt, który mi poleciliście (jest to mój pierwszy) więc wszelkie rady są na wagę złota. Skompletowałem praktycznie wszystkie elementy do tego projektu i lada dzień będę zaczynał ich budowę, nie chcę popełnić najgłupszych błędów więc pytam o wszystko.
Ps: jak zacznę budować to założe nowy topic z relacji budowy
Z góry dziękuje za wszystkie rady. Wszelkie porady odnoście samej budowy, sprzętu do napędzenia tego projektu również mile widzenia
[ Dodano: 2009-11-11, 00:54 ]
I jeszcze jedno pytanie

Czy dobry będzie tunel b-r, który kupiłem do tej
konstrukcji ?
[ Dodano: 2009-11-11, 10:28 ]
Pomoże ktoś?