Porównywałem z takimi Hyperionami jak na zdjęciu poniżej, tyle, że b-r ma z tyłu.
http://www.audioacademy.com.pl/popup.php?image_id=312
Pokój jest bez dywanu, gołe panele, jedna szafka z książkami, kanapa i fotel. Raczej mało zagracony
Zastanawiam się czy nie przerobić projektu - czyli wywalić niskotonowy i dać 18 cm i wsadzić to w podłogówki. Sam nie wiem już. Kombinowałem z milion razy z przeróżnym wytłumieniem, może elektronika by coś pomogła np. lampa? Mają ponoć mało basu....
[ Dodano: 2010-03-20, 22:50 ]
Nie wiem gdzie ty widzisz dwa 22 cm niskotonowe głośniki w tym zestawie, nie wnikam. Gra płasko, tak jak grają małe monitory. Śmiej się i płacz jednocześnie skoro Ci to pomaga.
http://www.audioacademy.com.pl/popup.php?image_id=312
Pokój jest bez dywanu, gołe panele, jedna szafka z książkami, kanapa i fotel. Raczej mało zagracony
Zastanawiam się czy nie przerobić projektu - czyli wywalić niskotonowy i dać 18 cm i wsadzić to w podłogówki. Sam nie wiem już. Kombinowałem z milion razy z przeróżnym wytłumieniem, może elektronika by coś pomogła np. lampa? Mają ponoć mało basu....
[ Dodano: 2010-03-20, 22:50 ]
kondrax napisał:Fotofil, jak przeczytałem twój post to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać.
Nie słyszałem 3W troelsa ale to co napisałeś to ja nie wiem co to ma być.
Zastosowałeś dwa głośniki nisko-średniotonowe o średnicy 22 cm co mają duże Sd(powierzchnie membrany), mają dobre zejście F3 i masz pretensje, że ci zestaw gra sporym basem i obsługuje niskie częstotliwości, przecież to jest proste jak drut, duże głośniki duży bas, małe głośniki mały bas, jak potrzeba mały to się monitory robi. Ludzie celowo budują 3W dla tego, że ma spory bas i duże głośniki.
Napisałeś, że zestaw gra bez głębi a 2 zdania wcześniej piszesz, że gra za głęboko.
Płasko gra? Pewnie jesteś z tych co ma treble i bas na full w wzmacniaczu? Zaletą tego zestawu jest to że ma płaską charakterystykę.
Moje odczucia są takie, że zbudowałeś zestaw nie wiedząc czego oczekujesz i wybrałeś zły projekt.
Nie wiem gdzie ty widzisz dwa 22 cm niskotonowe głośniki w tym zestawie, nie wnikam. Gra płasko, tak jak grają małe monitory. Śmiej się i płacz jednocześnie skoro Ci to pomaga.